Serviceinnstilt lærling

Siden i august har Bjørn Værnes Fiske vært lærling i kontor og administrasjonsfag ved servicetorget i Malvik kommune. Der skal 18 åringen fra Malvik være i to år.

Servicetorget ved rådhuset i Hommelvik er Malvik kommunes ansikt utad. Her kan innbyggere, bedrifter, politikere og ansatte i kommunen få svar på sine henvendelser om alt mulig innenfor kommunen. Bjørn Værnes Fiske er en av dem du kan treffe på når du er i kontakt med servicetorget.

– Det er mange forskjellige oppgaver i løpet av en dag. Jeg svarer på telefoner og på henvendelser i skranken og mange andre oppgaver, forteller Bjørn.

– Noe enkel saksbehandling blir det også etter hvert, til nå har det vært mest nabolister og informasjon i forbindelse med byggesaker.

Håper på fast jobb

Det var under en praksisperiode i siste året på videregående at Bjørn kom i kontakt med servicetorget første gang.

– Da trivdes jeg så godt og syntes det var så interessant at jeg søkte om og få lærlingeplass her. Det fikk jeg og startet i den nå i august.

Lærlingetiden er på to år og fagprøven skal avlegges i mai 2017.

– Håpet er jo selvsagt fast jobb etter endt læretid, men jeg vurderer også vider påbygging med studiekompetanse om to år, sier Bjørn Værnes Fiske som på fritiden er en travelt opptatt saksofonist i Vikhammer og Saksvik skolekorp og i Malvik Musikkorps.