Marcus drar til Barcelona på treningsleir

Sammen med lagkamerater, trenere og ledere i Vikhammer Håndballklubb, reiste Marcus Kjeldedal (15) fra Smiskaret, til Barcelona på treningsleir i kveld. Der skal guttene fra Malvik være i fem dager.

Trening og ferie

– Det blir nok mest trening og litt fornøyelser sier Marcus etter at kofferten er pakket og han er klar for Spania-tur, sammen med mamma Marit.

Alle 17 spillerne på VHK G-15 skal delta på treningsleiren og Marcus ser fram til noen dager i Spania med trening og sosialt samvær med resten av lagkameratene..

For å finansiere oppholdet har spillere og foreldre stått på i ulike dugnader det siste året.

– Vi har sortert flasker, solgt dopapir og kjekser. Det har vært mye jobb.

Vennskapskamp

Selve treningsoppholdet skal være noen mil nord for Barcelona og på torsdag skal de spille vennskapskamp mot det Spanske laget Calella.

– Det blir spennende sier Marcus, som forteller at det er lagt opp til treningsøkter hver dag og at de håper at de skal få en trening ledet av en Spansk trener på lørdag.

Champions League

Et av høydepunktene blir nok Champions League-oppgjøret mellom Barcelona og Montpellier på lørdagen.

– Det gleder jeg meg til, der blir det blir det nok stor stemning, tror Marcus. Som når det gjelder den Spanske byens fotballag derimot, ikke er så veldig oppdatert.

– Jeg følger ikke så mye med på fotball, forteller han.

Søndag er det lagt opp til litt roligere opplegg og håndballguttene skal i klatrepark og delta på laserkamp. – Det blir gøy, sier Marcus, som har Spansk som valgfag på skolen. Noe som gjør at han i tillegg får anledning til å praktisere det Spanske språket under treningsoppholdet.