Gripende i Nepal

Andreas Trondal beretter om gripende opplevelser på sin studietur til det jordskjelvrammede Nepal.

https://vimeo.com/141450257

– I dag har vi vært i Bhaktapur som står på UNESCO sin verdensarvliste, men jordskjelvene i april ga faen i det. Her mistet mennesker husene sine og mange mistet livet. Jeg mistet nesten stemmen, dette var en voldsom opplevelse, skriver Andreas Trondal i sin facebookblogg.

Andreas Trondal og 25 andre nordmenn besøker i disse dager fjellandet Nepal i Himalaya og får med selvsyn sett at landet fortsatt trenger støtte etter jordskjelvene i april.

– Vi har som mål å verve 10 nye FORUT-faddere i løpet av denne turen, vi ser at hjelpen kommer frem og at det nytter å hjelpe. Bli FORUT-fadder oppfordrer Andreas.

Verdensarv

Bhaktapur (De Gudfryktiges By) er en by i Katmandudalen i Nepal. Byens folketall var i 2005 anslått til 76 890. Bhaktapur er en av Nepals største og historisk viktigste byer. Sammen med Katmandu og Patan reknes den som et av hovedsetene for dalens fantastisk rike gamle kulturarv. Av disse 3 byene er Bhaktapur den som er best bevart og minst ødelagt av moderne riving og nybygging, trafikk og liknende.

Byen er et viktig sete for Katmandudalens gamle newarkultur. Den er full av minnesmerker fra denne kulturens storhetstid under Malla-dynastiet, da den i flere århundrer var sentrum i en sjølstendig bystat. Newarenes språk, tradisjoner, religion og håndverk står også sterkt her.