Reiser til Nepal for å hjelpe

Andreas Trondal fra Saksvik reiste nå fredag ettermiddag til Nepal på studietur i regi av organisasjonen FORUT.

Gjennom sin adventskalender på Facebook før jul i fjor vervet han over 60 nye faddere til organisasjonen.

Sammen med Andreas på turen er kona Rakel og sønnen Sebastian sammen med Ida Tronstadhagen fra Saksvik og Ernst Gunnar Gran fra Toten, som har blitt trukket ut som vinnere av studieturen etter å ha blitt FORUT-faddere.

Trenger fortsatt hjelp

Over 8500 mennesker omkom og det ble store skader i Nepal etter det kraftigste jordskjelvet på 80 år. Skjelvet som inntraff lørdag 25.april i år hadde en styrke på 7,9. Noen dager senere rammet nok et jordskjelv.

– Nepal er ikke lenger i media daglig, men landet ligger fortsatt nede og mange trenger hjelp. Jeg oppfordrer alle til å bli FORUT-fadder, sier Andreas Trondal på telefonen fra Gardermoen i dag.

Derifra skal de nå resie i en gruppe på 25 til Katmandu og Nepal og reisefølget regner med å være framme lørdag utpå ettermiddagen. De skal være borte til 12.oktober.

– Der skal vi se hva FORUT bidrar med i samarbeid med nasjonale organisasjoner. Vi skal bl.a. til et barnehjem hvor det bor 50 jenter.

– Jentene er mest utsatt av barna med vold, mishandling, prostitusjon, barnearbeid og mange av dem er foreldreløse, forteller Andreas.

Bli FORUT-fadder

Selv ble han FORUT-fadder for omtrent to år siden.

– Den gang vant jeg også en tur og fikk sett med egne øyne hvordan hjelpearbeidet fungerer og hvor stor nøden er i landet.

– Da var vi der før den store jordskjelvkatastrofen i vår. Mye av det vi så den gangen er borte nå og det er ikke enkelt å bygge opp nytt i et land med dårlig økonomi og dårlig infrastruktur.

– Det å se nøden med egne øyne gir et sterkt inntrykk og det er ingen tvil om at hjelpen kommer fram og at det er behov for hjelp, sier Andreas.

Han utelukker ikke at det blir en ny runde med den populære adventskalenderen i år også.

– Det var mye arbeid men morsomt, og behovet for flere FORUT-faddere er så absolutt til stede, så her er det bare å melde seg, sier Andreas Trondal.

Les mer om FORUT her.