«Roar» kommer med storm og regn

I dag og i morgen, fredag, ventes ekstreme nedbørmengder i Trøndelag nord for Trondheim.

Her i Trøndelag vil den høyeste intensiteten i nedbøren være fra torsdag formiddag til fredag morgen. Det er ventet 100-130 med mer i døgnet og lokalt kan det komme rundt 150 mm.

Enkelte steder kan det komme nedbørmengder med 25-50 års returverdi. I tillegg til mye nedbør er det også ventet kraftig vind. I ettermiddag, torsdag, øker vinden til sørvest liten storm på kysten. Fredag morgen og formiddag vestlig full storm på kysten og i fjellet, med vindkast omkring 35 m/s innover land.

Beskrivelse av værsituasjonen:

Et lavtrykk ligger like nordvest for Island. Dette utvikler seg til et stormsenter og beveger seg østover. Fredag morgen ligger det nær kysten av Nordland. Tilhørende frontsystem ligger allerede over Trøndelag, hvor det har begynt å regne. På Helgeland ventes det økende nedbør fra i ettermiddag. Frontsystemet beveger seg lite, og dette fører til at mye varm og fuktig luft blir ført inn over Trøndelag og Helgeland. Lavtrykkets plassering fredag morgen gir kraftig vind inn over Trøndelag og på Helgeland.

Dette melder yr.no