Unge kokker fra Vikhammer

Seks elever fra Vikhammer ungdomsskole har i dag vært kokker på kjøkkenet hos Ronny Myren ved restauranten Emilies i Trondheim.

På restaurantkjøkkenet har de forberedt og lagd en treretters middag som skal serveres lærere, skolens rektor og foreldrene klokken 15 i ettermiddag.

Ung Restaurant er et rekrutteringsprogram i regi av OI!-Trøndersk mat og linje for Restaurant og matfag innenfor den videregående skolen i Sør-Trøndelag.

(Tekst fortsetter under video)

https://vimeo.com/140911911

Pasta, lam og is

På menyen som ungdommene lager står Ravioli med krabbe og bakt lange som forrett.

– Jeg vurderer å jobbe i denne bransjen, sier Ida Hansen mens hun kjevler ut pasta som skal fylles med krabbe.

– Tror det blir godt, selv om jeg aldri har smakt det før, sier hun.

Lag- og klassevenninnen Mari følger opp og er spent på resultatet av maten de lager.

– Jeg har ikke smakt dette før, men det både ser godt ut og lukter godt, sier hun.

– Det er en artig bransje, jeg vet ikke helt om jeg skal søke meg denne veien, men jeg er glad i å lage mat, sier Mari Raaum

De andre rettene som laget fra Vikhammer skal konkurrere med mot andre ungdomskoler i fylket er Lammebog og lammeboller med bakte rødbeter og estragonsaus. Til dessert er det klassikeren Omelett Norwegienne som er sukkerbrød, to sorter is og marengs.

– En forholdsvis vanskelig meny, sier Ronny Myren om kokkelaugets oppgave til de unge matinteresserte 10.klassingene.

Viktig for bransjen

Ung restaurant er med på og rekruttere nye medarbeidere til en bransje som har slitt litt med rekrutteringen de siste årene.

– Det er viktig for oss i vår bransje at vi får vist fram til de som er interesserte hva det går ut på å jobbe i matbransjen. Det er spennende, men arbeidsomt, forteller Ronny Myren.

Elevene har også pyntet bord og gjort klart til serveringen som starter kl 15.00. Deretter samles alle lagene på Royal Garden Hotel klokken 19.00 i kveld for å kåre en vinner.