Petter Northug kommer

Lørdag 3.oktober er det klart for rulleskirennet Hommelvik Grand Prix med start på Hommelvik Sjøside og målpassering ved Brubakken i Mostadmark.

https://vimeo.com/139939847

Det legges opp til en folkefest både på Hommelvik Sjøside og langs løypa som er 18 kilometer og har en stigning på til sammen 240 meter. Den hardeste delen av løypa er nok fra Hommelvik til Isdammen opp Løfta hvor stigningen er ca 150 meter på en strekning over 2,5 kilometer.

– Vi oppfordrer folk til å stille opp i langs løypa med flagg og skriv gjerne hilsninger til løperne på asfalten med kritt, det setter de pris på, sier Knut Erling Flataker i HIL Ski.

Ved startområdet på Hommelvik Sjøside vil det bli rigget opp storskjerm hvor publikum kan følge løperne fra start til mål.

– Et helikopter som følger feltet og vi har direkte rapport fra speaker i følgebil fra Hommelvik til Mostadmark, sier rennleder Tor Helge Hansen i HIL Skiavdelingen

Jakten på Petter

Petter Northug jr har bekreftet at han stiller til start den 3.oktober. Det gjør også mange av landets fremste juniorløpere som skal prøve å henge med skistjernen på tur opp Selbuvegen.

– Hommelvik har sin egen unge og lovende juniorlandslagsløper Jan Thomas Jenssen på startstreken og det skal bli spennende å se han konkurrere mot verdens beste seniorløper, sier Hansen.

Petter Northug har sagt at dette er landets beste rulleskirenn og noe helt annet enn og konkurrerer på mer eller mindre flate partier rundt hushjørner i sentrum av Norske byer.

Rulleskirennet starter kl 12.00 med et heat for 14-16 åringer i ei løype innom Solbakken, med start og innkomst på Hommelvik Sjøside.

To timer senere, kl 14.00 er det start for junior og seniorløperne som skal gå en runde innom Solbakken med innlagt spurtpremie, før feltet stoppes og starten på rennet som ender i Mostadmarka går.

– Underveis er det lagt inn flere spurtpremier, bl.a foran Coop Extra i Hommelvik og like før Isdammen oppi Selbuvegen, forteller Tor Helge Hansen.

Stor dugnad

I alt 115 funksjonærer er i sving denne lørdagen. Selbuvegen stenges for all trafikk mens rennet pågår.

– I år samarbeider vi med politiet og har klargjort med vegvesenet at vegen kan stenges. Det betyr i praksis at de som skal fra Hommelvik og opp Selbuvegen må beregne en halvtime, tre kvarters ventetid, mens de som kommer fra Selbu noe lengre tid. Vegen over Jervskogen fra Jonsvannet blir også stengt, forteller Hansen.

På Hommelvik Sjøside vil det være mulighet for og følge rennet på storskjerm, det blir salg av mat og drikke og Skilandslagets store smøretrailer vil være åpen for publikum hele dagen.

Se bildegalleri fra fjorårets Hommelvik Grand prix her: