Rakel blir heltidspolitiker

Rakel S. Trondal (SV) fra Malvik blir fra i oktober heltidspolitiker med arbeidssted i Fylkeshuset i Trondheim. I tillegg skal hun sitte i formannskapet i Malvik de neste fire årene.

– Det har vært noen spennende dager etter valget, men jeg har opplevd et godt samarbeidsklima i fylkespolitikken hvor SV og AP har samarbeidet i flere år.

Hun skal også bekle vervet som gruppeleder for SV i fylkestinget og nestleder i utvalg for REGUT (Regional Utvikling)/Kollektivtrafikk.

– Så skal jeg fortsette som formannskapsmedlem og i kommunestyret her i Malvik. Det skal bli ålreit å konsentrere seg om bare politikk sier ungdomsskolelæreren som tror hun vil savne skolen.

– Jeg kommer nok til å savne ungdommene og de gode kollegene, fordi om huset er dårlig er innholdet bra på Hommelvik ungdomsskole. Og jeg tror ikke jeg vil slutte med og bry meg om skole for om jeg ikke skal sitte i opplæringskomiteen i fylket.

Rakel er opptatt av distriktene og synes valgkampen har vært lærerik da hun har fått møte mange mennesker og satt seg inn i ulike forhold og utfordringer over hele fylket.

– Når det gjelder de lokale forhandlingene etter valget her i Malvik mener vi i SV at alle medlemmene i kommunestyret skal være medlemmer i et utvalg. På den måten får alle i kommunestyret sitte nært administrasjonen og mange flere vil da få god kjennskap til sakene og saksbehandlingen sier Rakel.