Leverer lokalmat

Matgrossisten i Trondheim opplever stor suksess og interesse for lokalmat i regionen. Bedriften ledes av Malvik-mannen Arve Mattson og holder til på havna i Trondheim.

Av de 14 ansatte er fem fra Malvik og denne uken presenterte de seg og sine produkter for nettverket Nordic Arena, som hadde messe på Leangen Travbane. Torsdag hadde 46 bedrifter fra ulike bransjer stands på messeområdet hvor de knyttet kontakter og bygde videre på nettverket blant medlemmene i Nordic Arena.

Lokalmat i vinden

Lokalt produsert mat er i vinden som aldri før, både i dagligvarebutikkene og på serveringssteder.

– Over 90 % av det vi leverer er lokalmat, forteller Arve Mattson, i det han viser til smaksprøvene de har med på messen.

– Lokalt produsert fisk som røkt og gravet laks, ulike spekepølser og spekekjøtt, smakfulle oster og Trøndersk flatbrød er noe av det Matgrossisten kan friste med.

– Våre kunder har for det meste vært hotell og restauranter, men også kantiner og skoler. Etter hvert har etterspørselen av lokalmat i dagligvarebutikkene også blitt ganske stor. Så vi leverer også til alle de store dagligvarekjedene, forteller Arve Mattson.