Tjue år med trening

Tjue år har gått siden Øystein og Sonja Lillesand åpnet dørene til treningssenteret i det gamle grisefjøset på gården.

Jordbær og gris

Øystein hadde utviklet allergi mot gris å måtte finne på noe annet å gjøre.

– Jeg og en kamerat hadde snakket om å starte treningssenter en stund. Vi hadde vært på Stjørdal og sett på lokaler uten at det ble noe med oss.

”Slå i hjel grisen og bygg treningssenter”, sa min gamle far da.

– Så det gjorde vi, den siste grisen ble avlivet 24.april i 1995 og fem måneder etterpå åpnet vi dørene til treningssenteret, forteller jubilanten Øystein Lillesand.

Sammen med kona Sonja og sønnen ble det en travel og arbeidsom periode.

– Vi drev jo gården i tillegg, dyrka jordbær og stod på, men det var artig også, minnes Øystein.

IMG_0153
Sånn var det på låven i 1995 da Sonja og Øystein startet omgjøringen fra grisefjøs til treningssenter (foto: privat)

 

Fikk god hjelp

Øystein trekker fram tidligere landbrukssjef i Malvik, Jon Gisle Vikan som en viktig resurs i etableringsfasen.

– Det var lite positivitet både i banken og kommunen, så alle godkjenninger og søknader ble en lang og tung prosess. Men Jon Gisle Vikan ga oss uvurderlig hjelp og loset oss gjennom papirarbeidet, forteller Øystein.

Lillesand Treningssenter åpnet 23.september 1995 (foto: privat)
Lillesand Treningssenter åpnet 23.september 1995 (foto: privat)

Fraktet brukt utstyr

Siden starten har treningssenteret blitt modernisert og utvidet flere ganger. Utsyrsparken er skiftet ut fire ganger på tjue år.

– Det første utstyret kjøpte vi brukt, på Brandbu ved Gjøvik. Jeg og en kamerat som hadde lastebil kjørte dit og hentet det selv og bar alt inn for hånd.

Og siden da har det blitt løftet mange tonn i lokalene til Sonja og Øystein Lillesand.

Nå skal jubileet feires med 130 gjester og masse kake.

– Jeg skulle vel egentlig ikke fortalt dette, men jeg er en ”kakemons” forteller Øystein.

Og jo mer krem på kakene, dess bedre, er mottoet.

– Heldigvis trener jeg mye og har høy forbrenning, men kake er godt og i selskap må jeg smake på alle sortene, minst en gang, ler han.

Akseptert treningsform

Konkurransen i bransjen har tilspisset seg siden starten. Etter mange år som enste treningssenter i Malvik har det nå kommet to konkurrenter.

– Det å trene på et senter etter ”helsestudio” som det ble kalt for 20 år siden, er blitt en akseptert form for trening, forteller Øystein.

– Og det med at alle melder seg inn i januar og har forsvunnet igjen på april er en myte, det var kanskje sånn før, men nå opplever vi en stabil medlemsmasse på ca 800, men har selvsagt plass til flere.

Til helga er det altså jubileumsfest og feiring av Øysteins femtiårsdag. Familie, venner, foretningsforbindelser og medlemmer er invitert til helaften med mat, drikke, underholdning og dans.

– Det blir trivelig og vi gleder oss. Det blir kanskje ikke så sunn og helsefremmende servering, men vi satser på å danse det av oss utover kvelden og natta, sier Øystein.