Mer politi i Malvik med nytt vaktsamarbeid

Fra og med 28.september vil det bli mer synlig politi i Malvik. Dette i forbindelse med at Malvik lensmannskontor inngår et vaktsamarbeid med Stjørdal og de andre lensmannskontorene i Værnesregionen.

– Dette er ikke noen ny tanke. Ideen var lansert allerede i 2010 og det var noen møter i forbindelse med dette da. En av grunnene til at det ikke ble noe av den gangen var at Malvik avga resurser til Sentrum politistasjon i Trondheim og politimesteren ville ikke avvikle dette, forteller lensmann i Malvik, May Hoås.

– Nå blir det økt bemanning ved lensmannskontoret i Malvik, noe som vil publikum vil merke ved at det blir mer synlig politi.

Det nye vaktsamarbeidet betyr ikke at politiet ved Sentrum politistasjon i Trondheim ikke rykker ut til Malvik.

– Alle resursene i det nye vaktsamarbeidet skal også delta i turnus ved Sentrum politistasjon som før, men i tillegg vil det være bli økt bemanning gjennom hele døgnet her i Malvik. Da i samarbeidd med Stjørdal, Frosta, Meråker, Selbu og Tydal lensmannskontor sier Hoås.

Malvik lensmannskontor har totalt 13 ansatte og vil om kort tid også få to nye politistudenter som skal stasjoneres i Hommelvik.