Hund tok høne i Rota

I løpet av natt til lørdag forsvant en av hønene i hønsegården til Jorunn Sjøtrø i Rota. Hun oppdaget at porten til hønsegården stod åpen da hun kom hjem ved to-tida. Lørdag fant hun den savnete høna i en søppelkasse ved fylkesveien.

Fulgte spor.

– Lørdag morgen kunne jeg se tydelige spor etter et firbeint dyr med store poter. Jeg har nettopp lagt ny grus på gårdsplassen og sporene var tydelige, sier Jorunn Sjøtrø.

– Jeg så mye fjær som lå utover og jeg fulgte disse nedover til fylkesveien hvor de stoppet ved en søppelkasse. Jeg kikka oppi kassen og der lå den døde høna.

Den døde høna var kastet i en søppelkasse ved fylkesvei 950
Den døde høna var kastet i en søppelkasse ved fylkesvei 950

Søndag fikk hun kontakt med en nabo som driver med avl av perserkatter. Hun hadde tatt en hund i forvaring etter at den forsøkte å ta seg inn til kattene.

Hentet av Falck.

Hunden hører til i nabolaget og har tatt høner før. Nå var den løs og eieren var ikke hjemme.

– Jeg kan ikke si med sikkerhet at det er denne hunden som har tatt en av hønene i helga da jeg ikke har sett det med egne øyne, men den har tatt flere høner tidligere og mange av naboene har klagd på at denne hunden springer mye løs i nabolaget.

Søndag fikk de fanget hunden og den vil nå bli overlevert til Falck.

– Dette er en stor hund som mange er redde for, barnebarnet mitt tør ikke leke ute når den er løs.

– Jeg og naboen tok kontakt med Falck da hunden bærer en skjerm som skal hindre den i å slikke seg selv på et sår. Denne skjermen er relativt stor og den kan skade hunden hvis den henger seg fast i noe i skogen eller nabolaget her, sier Jorunn Sjøtrø.

Hunden er sannsynligvis av rasen Jämthund og er en spisshund som brukes mye til elgjakt.