Støttekonsert for flyktninger i Hommelvik søndag

Søndag arrangeres det støttekonsert i Hommelvik kirke til inntekt for mennesker på flukt. Det er den store flyktningkatastrofen i verden som er bakgrunnen for at Kristin Richstad Eriksen og Magni Fossbakken har tatt initiativet til støttekonserten.

– Det startet med at jeg så alle de fryktelige bildene og reportasjene om mennesker på flukt. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe? – var tanken som slo meg, forteller Magni Fossbakken.

– Støtekonsert ble svaret og via facebook ble mulige bidragsytere invitert.

Deretter gikk det slag i slag i en enorm fart.

– Jeg tok kontakt med Bjørg Eigard som er min nabo og fikk ordnet med lån av kirka, Kristin Richstad Eriksen tok kontakt og hadde tenkt de samme tankene som meg. Så ble kulturarbeideren Rune Solli som også har et stort kontaktnett med på prosjektet.

– Etter hvert ble lokale kulturutøvere kontaktet og mange av blir med på konserten hvor det blir bidrag fra Vika Voices, Hommelvik Framlag, Torstein Fosmo, Trine Evenshaug, Rune Solli, Malvik seniorkor, Sunniva Skjøstad Hovde og Kristin R. Eriksen, Sebastian Perreau, Hanne Marit Holst Breivold og Geir Myran med flere.

Gi med hjertet

Inntekt til Røde kors

De som som kommer på konserten kan gi med hjertet. Det er ingen fast inngangssum.

– Vi har kontakt med Malvik Røde Kors som stiller med forseglede innsmalingsbøsser. Vi skal også se om vi kan få i stand en innsmalingsaksjon i løpet av de nærmeste ukene i samarbeid med Røde Kors, forteller Magni Fossbakken.

– Nå vil det også gå ut en oppfordring til næringslivet i kommunen om å bidra med støtte. Vi håper de gir så det monner.

– Responsen så langt har vært bare positiv hos alle vi har kontaktet, forteller Magni Fosbakken

Støttekonsert til mennesker på flukt er søndag 13.september kl 19.00 i Hommelvik kirke.

Se Støttekonsertens hjemmeside for mer informasjon her.