Helsetunet åpnet. Fikk 125.000 av Støtteforeninga!

Under den offisielle åpningen av Hommelvik Helsetun mandag fikk ansatte og beboere overrakt en pengegave på kroner 125.000,- av den nå nedlagte Støtteforeningen for Malvik Sykehjem.

Ordfører Terje B. Granmo stod for den offisielle åpninga. (Artikkelen fortsetter under videoen)

https://vimeo.com/138514439

Foreningen som ble startet i 1947 ble nedlagt for noen år siden drev aktivt med salg av fastelavenris og andre inntektsbringende tiltak for det tidligere Malvik Sykehjem.

– Pengene skal brukes på beboerne og ikke på det store «sluket» kommunen har, sa Jorunn Lundemo som overrakte pengegaven på vegne av de gjenværende medlemmene i støtteforeningen.

25 år gamle planer

Det var tilbake i 1990 at planene for et nytt sykehjem i Malvik begynte å ta form. I 2011 vedtok kommunestyret en ny omsorgsplan som sa at sykehjemmet skulle ligge i Hommelvik og omsorgsboliger på Vikhammer.

I dag åpnet Hommelvik Helsetun med 50 sykehjemsplasser og på tirsdag åpner Vikhammer Helsetun med 26 omsorgsboliger.

– Sykehjemmet på Grønberg var fra 1966/67 og utgått på dato både for beboere og ansatte, forteller rådmann i Malvik, Kristian Rolstad. Han har vært ansatt i omsorgstjenesten i Malvik siden slutten av 1970-tallet og var bestyrer ved sykehjemmet fra 1980.

– Nå har vi fått til ett levende og funksjonelt hus, her vil både beboere og ansatte trives, sier Rolstad.

Fullsatt sal i Bruket Kulturhus av beboere, ansatte og andre gjester når Hommelvik Helsetun åpnet mandag.
Fullsatt sal i Bruket Kulturhus av beboere, ansatte og andre gjester når Hommelvik Helsetun åpnet mandag.

Fremtidsrettet

Ordfører Terje Granmo smilte fra øre til øre og var glad på vegne av kommunen, innbyggerne, beboerne og de ansatte.

– Dette er en stor dag for alle sammen. Jeg har i årenes løp fått mange klager på det gamle sykehjemmet. Nå har jeg vært her å snakket med de som bor på Helsetunet og de som jobber her å alle er veldig fornøyde med det nye bygget.

– Hommelvik Helsetun er landets mest fremtidsrettede helse og kulturhus hvor fokus er livsglede for eldre, sa Granmo før det var offisiell åpning med snorklipping.