Tre fra Hommelvik på kretslaget i friidrett

Tre friidrettsutøvere fra Hommelvik IL er tatt ut på kretslaget til Sør-Trøndelag og skal delta under Benditlekene for 13- og 14-åringer på Stjørdal 5. og 6. september.

Oscar Eriksen skal løpe 1500 meter og støte kule, Michael Gregersen Aas skal løpe 60 og 200 meter og Herman Aalberg løper 600 og 1500 meter.

– Jeg mener det må være svært lenge siden sist Hommelvik var representert med tre utøver på kretslaget for 13- og 14-åringer, om det noen gang har skjedd, sier nestleder i friidrettsavdelinga Esten Kvello.

På torsdagens trening på friidrettsbanen i Hommelvik var Oscar og Michael spent før neste helgs stevne på Stjørdal. Under ledelse av superveteran Bjørn Terje Spets var de travelt opptatt med trening og forberedelser til stevnet.

Fra Donald Duck til Bendit

Benditlekene er Norges Friidrettsforbunds regionale ungdomsleker for aldersgruppen 13 og 14 år. Utøverne tas ut til kretslag og konkurrerer på vegne av kretsen. Det er konkurranser i tre ulike regioner. I 2015 er det Osterøy, Stjørdal og Jessheim som er arrangører 5.-6. september. Dirt kommer kretslag fra Møre og Romsdal, Sør og Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

På Kongsberg ble Donald Duck-lekene arrangert for første gang i 1968. Med nygifte kronprinsesse Sonja som lekenes høye beskytter og enorm entusiasme fra utøverne som var 11 og 12 år gamle!
Senere fulgte Telenorlekene, NCC-lekene, PEAB-lekene, og nå altså Benditlekene.
Aldersgruppen er i løpet av de 47 årene forandret til 13- og 14-åringene. Ellers er alt ved det gamle; kretsene konkurrerer mot hverandre innenfor sosiale rammer.
Og det kan vel tenkes at i år vil besteforeldre, som var med i de første Donald Duck-lekene på Kongsberg, kunne se sine barnebarn i aksjon i Benditleken.