To år med båtutleie

Trondheimsfjord Båtutleie AS så sitt lys for to år siden med muruvikingen Stig Kolåseter som en av bakmennene. De satser på å leie ut båter til folk som vil ut på fjorden enten for å fiske eller bare for turen sin del.

Etter to års drift har de seks båter disponible i størrelser fra 8,5 fot til 21 fot.

Rigget for fiske

– Det er for det meste fiskeinteresserte som leier båter. Alle båtene våre er rigget for fiske med gode kartmaskiner og ekkolodd, forteller Stig Kolåseter.

Sommerhalvåret er høysesong, men været er selvsagt en medvirkende faktor når det gjelder båtliv i Trondheimsfjorden.

– Været er det jo lite å gjøre med, men vi ser jo at når det blir stille og fint vær er etterspørselen større enn når nordavinden eller vestaværet står på, sier Tommy.

– Mange av kundene er laksefiskere som holder til i elvene som renner ut i Trondheimsfjorden. De er her for å fiske og hvis laksen biter dårlig eller de har fått døgnkvoten har mange tatt en fjordtur i tillegg, forteller Stig.

Båten blir levert på sjøen av Trondheimsfjord Båtutleie.
Båten blir levert på sjøen av Trondheimsfjord Båtutleie.

Vurderer stor båt

Etter to års drift vurderer de to båtutleierne å skaffe en større båt som kan ta flere personer enn dagens båter.

– Det er noen forespørsler om grupper og om vi har båter tilpasset rullestolbrukere. Dette er noe vi nå vurderer opp i mot ulike godkjenninger til båtfører og båtplass. Nå har vi båtene på tilhenger og kan i teorien levere båt hvor som helst i Trondheimsfjorden selv om det er Stjørdal havn som er basen vår, forteller Stig.

– Vi driver utleie hele året men det er nok vår og sommer som er høysesong. Kundene har vært fra alle verdens hjørner og det er våre to skjærgårdsjeeper som er den absolutte favoritten, kan Tommy legge til.