NM for narkohunder starter i dag

 

NM for narkohunder starter ved Malviksenteret i dag og varer til torsdag. Et tjuetalls ekvipasjer med narkotikahunder og førere er påmeldt og i kveld blir det åpningsshow med oppvisning.

Norgesmesterskapet åpner tirsdag 1.september med et kort program. Hunder og hundeførere skal i aksjon med en oppvisning på parkeringsplassen foran kjøpesenteret.

– Det blir en storstilt åpning med tale fra politimesteren i Sør-Trøndelag og en hilsen fra Lions, som i mange år har støttet arbeidet med narkotikahunder, forteller Gunn Melvold fra arrangørstaben.

– Lions støtter flere hundeeiere i fylket og har også bidratt med å dekke kostnadene ved kjøp og opptrening av narkohunder. Prisen for en ferdig utdannet hund er gjerne 50-60.000 kroner.

Konkurranser onsdag og torsdag

Onsdag og torsdag er det konkurransedager med fire ulike oppgaver på programmet.

– En av dem er søk i en leilighet som vi innreder i butikken hos Jysk på MalvikSenteret. Vi får også tre biler fra bilopphuggeriet på Sveberg, som skal settes på parkeringsplassen, hvor narkohundene da skal gjøre sine søk, forteller Melvold.

– Det skal også konkurreres i objektsøk, enten i bagger, kofferter, stoler og lignende som er satt ut i gangen ved MX-sport på senteret.

Åpent for publikum

NM arrangøren ønsker at så mange som mulig tar turen til NM på Malviksenteret denne uka.

– Øvelsene er spennende å se på for publikum og narkohundene er overhode ikke farlige. De er faktisk trent opp til ikke å bite. De er glade og sosiale hunder som publikum ofte ser på flyplasser eller hvis de er besøkende i et fengsel. Narkohundene er vanlige familiehunder etter endt arbeidstid, forteller Gunn Melvold.