Skolekorpset ønsker flere musikanter

Var du en av dem som hørte svingende korpsmusikk på Saksvik eller Vikhammeråsen før regnet kom torsdag kveld? Da var du så heldig at du hørte Vikhamar og Saksvik skolekorps som tok turen ut av øvingslokalet i Ytre Malvik samfunnshus for å spille for folk i nærmiljøet.

Dette forteller lederen i korpset Berit Svestad.

– Et av målene med dette stuntet er å få flere musikere i korpset. Nå er det litt over 30 medlemmer med stort og smått, men det er plass til mange flere, forteller hun.

– Å spille i korps er et fascinerende lagspill: Alle er like viktige, ingen er reserver, man må lytte til hverandre og man spiller hverandre gode. I tillegg er det veldig moro!

Vikhamar og Saksvik Skolekorsp hadde "stuntkonsert" torsdag. (foto: Marianne Reitan VSSK)
Vikhamar og Saksvik Skolekorsp hadde «stuntkonsert» torsdag. (foto: Marianne Reitan VSSK)

Opplæring i godt miljø

Alle mellom 8 og 18 år er velkommen til å begynne i VSSK! Opplæring skjer i samarbeid med Malvik kulturskole.

– Vi kan lokke med et veldig godt miljø blant medlemmene, stor spilleglede, og ikke minst meget godt kvalifiserte dirigenter og instruktører med utdannelse fra NTNU, forteller Berit.

Skolekorpset holdt konserter i nærmiljøet. (foto: Marianne Reitan VSSK)
Skolekorpset holdt konserter i nærmiljøet. (foto: Marianne Reitan VSSK)

Aktivt korps

Vikhamar og Saksvik Skolekorps har en aktiv høst og vinter foran seg.

– Nå i høst skal vi være med på ”Rennebuspæll” på Berkåk, og vi skal for 10. gang stå på scenen sammen med Malvik musikkorps i juleforestillingen «Nå er det jul…igjen!»

– Da er korpsmedlemmene skuespillere, sangere og dansere mens voksenkorpset spiller. Det kommer publikum fra fjern og nær for å se denne forestillingen, forteller hun.

– Vi i VSSK har et velfungerende styre og en veldig hyggelig foreldregruppe. De som vil kan jo ta seg en tur på korpsrommet i Ytre Malvik Samfunnshus på torsdager mellom 18.00 og 20.30 og hilse på oss!

– Der holder vi til i 2. etasje og kommer dere, setter vi selvsagt på kaffen og forteller gjerne om korpset, konsertene, turene og det gode miljøet. Som sagt her er det plass til mange flere, sier Berit Svestad i Vikhamar og Saksvik Skolekorps.