Lokal valgkampåpning for SP

Senterpartiet i Malvik dro søndag i gang sin lokale valgkamp. På tunet til gården Nyhus vrimlet det av gamle og nye medlemmer som fikk smake på Røroskokken Mikael Forselius’ lokalmat, høre på vakker lokal musikk og samtale med fylkes- og rikspolitikere fra eget parti. Midt i blant disse var Malvik senterparti sin egen toppkandidat i Malvik, Ole Herman Sveian.

– Vi gjør jo dette for og vise oss fram og for å samle oss i en sosial setting før de hektiske ukene inn mot valget starter. Nå er vi i siget og dette er en positiv dag for de som stiller opp med trua på Senterpartiet, sier Ole Herman Sveian.

Flere folk

Som i mange andre parti så har også Malvik Senterparti vært gjennom ett generasjonsskifte.

– I løpet av nominasjonsprosessen har vi fått flere nye medlemmer som også har stilt opp på valglista for å bli folkevalgte, det er jeg glad for og det gir meg trua på lokaldemokratiet, sier Ole Herman.

Nå gleder han seg til valgkampen, til å snakke med velgerne og få innspill til saker han som folkevalgt kan ta tak i.

– Det blir et spennende lokalvalg, det er jo få av de etablerte listetoppene fra forrige gang som stiller til valg i år. Det gjør det hele veldig åpent. Vi har ikke lukket eller åpnet noen dører for noen, men ønsker å la velgerne si sitt før vi starter forhandlinger om posisjoner, sier Ole Herman.

Fortsatt Malvik

Sammen med Senterpartiets listetopp i Sør-Trøndelag Gunn Iversen Stokke og parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad holdt han innlegg for de omtrent 30 partifellene som nå skal ut i valgkamp.

– Torvald Stoltenberg sa da han var i Hommelvik i vår at ” Politikk handler om forholdet mellom mennesker.” Malvikpolitikken handler dermed om forholdet mellom mennesker i Malvik, sa Ole Herman.

– Dette blir den store, og overordnede utfordringen for oss som har sagt ja til og bidra i lokalpolitikken.

En av årets store saker er kommunereformen.  Ole Herman Sveian mente at det er ikke spørsmålet om Malvik blir en del av Trondheim, Stjørdal eller om kommunen blir delt i to.

– Den handler om hvordan vi skal ha det i kommunen, grenda vår, boligfeltet vårt, og på plassen vi bor. Jeg mener premissene for denne diskusjonen har blitt feil. Hele debatten dreier seg nå i stor grad om hvem vi skal slå oss sammen med, ikke om vi skal slå oss sammen, sa han.

– Dette er en avledning av hele debatten. Jeg mener det er mye viktigere å diskutere Om vi skal slå oss sammen, og ikke minst hvorfor.

– Vi i Senterpartiet har derfor tatt det valget at vi ønsker å utvikle Malvik kommune isteden for å avvikle den, sa Ole Herman Sveian.