Skyting i skuddet

Skytingens dag arrangeres søndag 30.august. Malvik skytterlag inviterer til treff på Hønstad skytebane som framstår som et topp moderne skyteanlegg etter omfattende oppussing.

– Vi ønsker spesielt ungdom velkommen til å prøve skytersporten og vi vil ha både instruktører og våpen her under Skytingens dag søndag 30.august, forteller Atle Sneisen, leder av ungdomsutvalget i Malvik skytterlag.

Skytingens dag er skytersportens nasjonaldag og markeres på flere steder over hele landet.

– Her på Hønstad skytebane skal vi servere grillmat og kose oss. Skyting er ikke bare en konkurransesort men også veldig sosialt med ukentlige treninger, stevner og konkurranser både i kommunen og utabygdes, forteller Atle.

Moderne anlegg

Etter en omfattende oppussing er skytebanen på Hønstad blitt et topp moderne skyteanlegg med det siste innenfor elektronisk anvisning av skivene.

– Vi har to baner, en på 100 meter med automatisk skivetrekk og elektroniske skiver og en på 300 meter med elektroniske skiver og manuelt trekk.

– Her kan ungdom og andre få prøve konkurransevåpen som er kaliber 22 ”Sauer”, også kjent som salonggevær. De skal få skyte på de elektroniske skivene som gir umiddelbart resultat, forteller Atle Sneisen som er glad over nyrekrutteringen til skytterlaget.

– Vi er vel det største skytterlaget i kommunen nå med bortimot 300 medlemmer, hvor et tjuetalls er aktive ungdommer. Men vi har god plass til flere.

På området ligger også skytterlagets klubbhus som også kan leies til barnedåp, konfirmasjon og andre åremålsdager. Vegg i vegg med standplass finner vi en kiosk og kafeteria med det velklingende navnet ”Kruttkaffe”

– Det er skytetrening her hver tirsdag fra kl 18 til 20 med så godt som fulle hus. Skytterlaget arrangerer også skyteskole hver høst, noe som passer perfekt for de som synes skyting virker interessant og vil prøve mere etter å ha vært innom her på Skytingens dag.

Skytingens dag er på Hønstad skytebane, søndag 30.august kl 12.00.

Konsentrasjon på standplass
Konsentrasjon på standplass