Venstre vil ikke vente

Et samlet Venstre er enige med sin lokale ordførerkandidat i Malvik, Torgeir Anda, om at et dobbeltspor på jernbanen fra Trondheim til Hommelvik ikke er noe å vente med.

– Det er bare å starte arbeidet med prosjekteringen av dette med en gang og legge planene om å elektrifisere eksisterende trasse bort med en gang, mener Venstre.

Dette kom fram under en pressekonferanse partiet holdt fredag på Hommelvik stasjon i lokalene til Cafe Rampa.

– Aksjonsgruppa Malvikstranda skal har rosen og æren for denne ideen og påtrykket. Vi stiller oss bak det og i Venstre er vi enige om at dette må kunne gjennomføres nå. En enighet som rekker hele vegen fra Hommelvik stasjon til Stortinget, sa Torgeir Anda.

Ikke noe å vente med.

Jernbaneverket sier de ikke kan utrede noe om dette før det er kommet på Nasjonal Transportplan (NTP). Det mener Venstre man kan se bort fra og legge planene inn under det nye Jernbanedirektoratet og framskynde prosessen.

– Det er fem millioner reisende på Værnes flyplass i året, Trønderbanen har knappe en million reisende, det er klart det er et stort behov for dette nå, sa Jon Gunnes, 1,kandidat for Venstre i Trondheim.

– NTP er viktig, men ikke nødvendig for å komme i gang med dette. I dag er mange deler av Malvik kommune båndlagt i påvente av trassevalg og utredninger. Det blir nærmest umulig for en kommune og lage reguleringsplaner for å utvikle kommunen, sa Torgeir Anda.

Han fikk skryt fra nestleder i Venstre, Ole Elvestuen for å være tydelig i denne saken og for å ha invitert partiet sentralt med i prosessen for å påvirke de sentrale myndighetene som skal ta avgjørelsene om utbyggingen av en moderne jernbane i Trøndelag.