Trening med utsikt

Da låven til Olav Vikhammer ble tatt av vinden for noen år siden bestemte han seg for å bygge ny driftbygning tilpasset den driften han ønsket. Det resulterte i en bygning med treningsstudio, gymsal, solstudio, overnattingsrom, kurs, møte og selskapslokaler.

I tillegg har han drevet skole i flere år og har hatt bortimot 8.000 elever innom på Vikhammer.

Senter for alle

Olav Vikhammer er utdannet agronom og adjunkt med kroppsøving og spes.ped. sammen med kona og 21 ansatte stortrives han med hverdagen på Vikhammer.

– Vi prøver å være et treningssenter for alle og opplever at vi har positive kunder som kommer fra hele regionen, Malvik, Trondheim Stjørdal og omegn, forteller Olav.

Denne uka har de hatt åpne dager og mange nye fjes har vært innom, tidlig og sent.

– Det er en sosial og inkluderende gjeng som er her, de trener, tar en pause med kaffe, prater og ler, så det er storveies å få være vertskap. Alle de engasjerte og dyktige instruktørene er også med på og bidra til det gode miljøet, de fortjener en ekstra ros.

– Det yngste medlemmet på treningsstudioet er 15 år. Der har vi laget et spesialopplegg i samarbeid med lege, det trenger vi ikke for vårt eldste medlem som er 82 år og mye sprekere enn mange som er vesentlig yngre, forteller Olav.

Flerbrukssenter

Men det er ikke bare romaskiner, spinningssykler og tredemøller som fyller lokalene på Vikhammer.

– Vi har drevet skole i mange år for elever som ikke finner seg helt til rette i vanlig undervisning. Via et deltidstilbud her har vi hjulpet mange tilbake til en god skolehverdag. Vi har samarbeidet med Trondheim Kommune om dette og har hatt gode resultater oppgjennom årene.

I første etasje har det vært en internasjonal stemning i hele vår og sommer. Der har Olav Vikhammer husrom for opptil 40 personer. I sommer har det vært mange pilegrimer på vandring som har overnattet på Vikhammer før siste etappe inn til Nidarosdomen.

– Her har vi også møte og selskapslokaler hvor vi arrangerer barnedåp og konfirmasjoner, kurs, konferanser og møter. Vi samarbeider med TT-mat i Hommelvik på cateringdelen og kan dekke til 40-50 personer, sier Olav.

Selvbetjent treningsstudio

Selve treningsstudioet er også selvbetjent med nøkkelkort for medlemmene. Det er åpent fra klokka fem om morgenen til klokka 23.00. i helgene er det fra sju til 22.30.

– Her kan man trene til Midt-Norges beste utsikt, ja kanskje til og med landets beste, sier Olav Vikhammer og ser utover den solblanke Trondheimsfjorden gjennom de store panoramavinduene i treningssalen.

– Det er mye som foregår i løpet av sesongen i et treningsstudio og timeplanen er mangfoldig. Vi skreddersyr treningsopplegg hvis det er ønskelig, da også med råd om kosthold og ernæring og med personlig trener.

– Her kan du trene på egenhånd eller sammen med andre. Alle er hjertelig velkomne, sier Olav Vikhammer

Resepsjonen er åpen mandag til torsdag på ettermiddagstid for de som har spørsmål og vil se nærmere på tilbudene ved Sport og Trim på Vikhammer.