Betenkt over manglende sikring av barn i bil

Politiet i Malvik har denne uka gjennomført kontroller ved skolene i forbindelse med skolestart.

– Fredag morgen ble 55 biler ved Saksvik skole kontrollert og det ble utstedt to forenklede forelegg for manglende sikring av barn i bil, forteller lensmann May Hoås ved Malvik lensmannskontor. Foreleggene er på kr 2.000,-.

Mandag ble også en bilfører bøtelagt for manglende sikring av barn i bil. Lensmann liker ikke trenden politiet opplever.

Svært betenkt

– Det er betenkelig at folk ikke sikrer det kjæreste man har, sine barn, i bilen. Selv om det bare er for en kort tur, sier Hoås.

Hun har som politi selv opplevd alvorlige bilulykker hvor barn har omkommet som følge av manglende sikring.

– Dette har høy prioritet hos oss ved Malvik lensmannskontor og er et tema vi bruker mye tid på og vi vil holde et øye med trafikken ved skolene også etter at den første skoleuka er over, sier Hoås.

– Som sagt er vi meget betenkt over dette og oppfordrer alle til å bruke det ekstra minuttet det tar å sikre et barn i bilen. Det er overhode ingen unnskyldning at det er for en kort strekning eller at det blir bråk og skriking i bilen. Det er føreren av bilen som er ansvarlig for passasjerene og dermed den som bestemmer, sier en lensmann May Hoås.Betenkt over manglende sikring av barn i bil