Roger starter gitarskole

Roger Strømsnes på Vikhammer har sett seg litt lei på at det ikke finnes noe godt tilbud på Norsk, på internett, for de som ønsker å lære seg å spille gitar.

Derfor har han tatt mål av seg til å gjøre noe med dette og lanserer i disse dager Rogers gitarskole på youtube.

– Jeg er selvlært og lærte meg å spille gitar via heftet «Gitarskole uten noter» utgitt i 1957 som jeg kjøpte på Olaf T. Ranum i 1964. Ut fra dette heftet lærte jeg meg å spille gitar på gutterommet på Hundhammeren og har spilt i flere band opp gjennom årene og driver nå mest som trubadur rundt om i Trøndelag, forteller Roger Strømsnes.

I vår ga han ut cd’n «I løvens tegn» med 12 låter. De fleste egenkomponerte og alle med egne tekster.

Grunnkurs i gitar

Roger forteller at han har tenkt på dette lenge, da de fleste gitarskoler på nettet er på engelsk. Han har registrert at det på kulturskolene er lange ventelister for å komme inn på gitarkurs.

– Behovet er nok der. Hvor stort det er vet jeg jo ikke ennå, men jeg har allerede fått brukbart med treff på de første leksjonene jeg har lagt ut, sier han.

Rogers gitarskole starter helt grunnleggende om hvilken gitar du bør velge, hvordan holde i gitaren og hvordan stemme en gitar.

– Deretter tar jeg litt utgangspunkt i det gamle heftet fra ’57 og begynner med en sang med ett grep. Nå holder jeg meg unna sangvalgene fra 1957, det er lite trolig at disse er like fengende i dag, sier Roger Strømsnes.

– Leksjonene videre tar den gitarinteresserte med til flere grep og akkorder, takt og rytme, anslag på strengene og videre.

– Når man har lært tre grep kan man faktisk spille de aller fleste rockesanger, forteller og demonstrerer Roger med sin gitar.

Idealist

Rogers gitarskole er gratis og reklamefri, drevet på ideelt basis fra kjelleren i eneboligen på Vikhammer med utsikt over Trondheimsfjorden.

– Jeg bygger stein på stein og legger ut flere steg av gitarskolen med jevne mellomrom. Hver «skoletime» er på 3-5 minutter, forteller han.

I sitt kjellerrom har han rigget seg til med et lite tv og lydstudio med det meste som behøves for gode film og lydopptak.

– Her har jeg en meget god HD film- og lydopptaker som er fastmontert og så sitter jeg selv på en barkrakk ved veggen på den andre siden og da er det bare å lage gitarkurs, redigere dem litt å legge de ut på youtube, sier Roger Strømsnes.

Men planer om å starte privatundervisning i klasserom som privat gitarskole det har han ikke.

– Jeg gjør som sagt dette fordi jeg først og fremst synes det er artig og givende. Dessuten er jeg jo pensjonist og har mange andre ting jeg driver med både som trubadur og instruktør på treningssenter.

– Jeg gjør dette kun fordi jeg ønsker å lære bort det jeg selv har lært og fordi det er svært lite norske gratistilbud til de som ønsker å lære seg å spille gitar.

Med tiden vil han lage en engelsk versjon også men foreløpig tar han ett skritt i gangen med Rogers gitarskole – direkte fra Vikhammer.

ROGER’S GITARSKOLE finner du her