Venstre

Ønsker du en tydelig stemme i lokalpolitikken så gir du Venstre din stemme i år.

Jeg heter Torgeir Anda og er ordførerkandidat for Venstre. Jeg vil bryte den røde-grønne blokkpolitikken i Malvik – det er tid for nye krefter, nye ideer, og nye allianser. Vi må få fart på utviklingen av sentrum på Vikhammer, bygge ungdomsskoler i Hommelvik og Vikhammer – den siste med et nytt samfunnshus som første byggetrinn, og vi må sette en stopper for elektrifisering av jernbanen langs fjorden for å gå rett på den fremtidige løsningen med tunnel fra Ranheim til Hommelvik.

Jeg er snart 60 år, bor på Saksvik med kone og tre barn fra 13-19 år. Har to voksne barn fra første ekteskap. Familien kom hit til Malvik i 2004. Jeg er oppvokst i Sandnes i Rogaland, men kom til Trondheim som student i 1975. Jeg er blitt her siden, uten at det høres så veldig mye på dialekten.

Jeg har vært politisk aktiv siden 1972 da jeg meldte meg inn i Venstre. Før jeg kom til Trondheim var jeg første daglige leder i Natur og Ungdom (74/75) og jeg var leder i Unge Venstre nasjonalt i 1979/80. Odd Einar Dørum var min politiske mentor. Jeg ledet valgkampene i Trøndelag for ham både i 1977 og 1981, siden har vi holdt nær kontakt både personlig og politisk. Da jeg valgte journalistikken var det ikke mulig å drive aktivt politisk arbeid. Jeg var i avisene Sør-Trøndelag og Nidaros før jeg endte i Dagens Næringsliv. Der var jeg i 22 år før jeg ble kommunikasjonsdirektør i Det norske. Nå har jeg eget selskap innen kommunikasjon. Jeg var styremedlem i Hommelvik sjøside i flere år, og er glad det er blitt et flott prosjekt for lokalmiljøet.

Nå har jeg kastet meg inn for fullt i lokalpolitikken. Det er mye Venstre vil gjennomføre og vi vet at for å få det til må vi ha innflytelse. Nå i valgkampen kan du risikere at jeg, eller andre i Venstre, kommer på døren for å ta en prat. Vi vil også være på stand jevnlig. Vi vil møte flest mulig personlig. Venstre har slagordet «for folk flest». Svært mange av dem jeg snakker med er opptatt av det nære som barnehage, skole, fritidstilbud og eldreomsorg.  Dessverre så kommer Malvik dårlig ut på flere av disse områdene sammenlignet med våre nabokommuner. Det må vi gjøre noe med.

To av mine fem barn er funksjonshemmede, det preger både vår hverdag og mine politiske holdninger. Jeg vil være en ekstra tydelig stemme for de som er annerledes, de som trenger ekstra hjelp og støtte, de som ofte er stemmeløse. Jeg vet av erfaring hva som trenges.

På fritiden er jeg trener for min Julie i el-innebandy. En herlig gjeng funksjonshemmede ungdommer som møtes på Byneset hver uke. Det er utrolig givende å få være trener for den flotte gjengen. Jeg trener også Julie med å springe på en spesiell sykkel (racerunning). Jeg har alltid drevet med idrett, og spiller fortsatt fotball året rundt for Ranheim superveteraner. Så er jeg en matglad kar som gjerne står bak grytene.

Nå vil jeg bruke kreftene mine som politiker i Malvik, helst som ordfører siden det gir mulighet til å gjennomføre politikken.  Har du tro på at Venstre er partiet for deg denne gang så skal vi prøve å gjøre oss tilliten verdig. Godt valg!

Hele programmet finner du her