Bruker du valgomat?

I ukene før valget florerer det av ulike partitester og ”valgomater” på nett. Utgiverne lover nok velgerne mer enn de kan holde og de lokale spørsmålene er så og si fraværende.

NRK har forsøkt å lage en valgtest med lokal vri, men også her sniker rikspolitikken seg inn og resultatet blir deretter. Bygdelistene har neppe noen mening i forhold til EØS-avtaler og forsvarspolitikk.

Men forbausende mange bruker disse testene når de skal bestemme seg for hvem de skal gi sin stemme til. Sammenligner vi det med ulike tester som dukker opp på facebook melder spørsmålet seg om man tar disse like mye på alvor som ulike partitester.

Uansett har nok partitestene og ”valgomatene” kommet for å bli. Lokalvalget påvirkes i stor grad av riksmedia og rikspolitikk. Men er det egentlig interessant hva Jonas, Erna, Siv og Trine mener?

Vi tror at det velgerne vil vite, er hva Per, Randi, Rakel, Eva, Lill Harriet, Ole Herman, Ingrid, Torgeir, Astrid og Knut mener. De kan påvirke hvordan det skal bli her Malvik.

Vi i Malviknytt håper vi kan hjelpe til med å belyse noen saker fram mot valget, ved å videreformidle spørsmål fra våre lesere til lokalpolitikerne.

Send inn dine spørsmål til oss på Facebook eller send oss en e-post tips@malviknytt.no

I mellomtiden kan du jo ta å teste en «valgomat» :

NRK – Valgomat

Dagbladet – valgomat

TV 2 – partites