Lokalbussruten åpnet

Klokka 09:50, mandag 17.august i 2015 er på mange måter en historisk dag. Da startet lokalbussrute i Malvik og den aller første turen gikk fra Hommelvik stasjon og opp til Sveberghallen.

Malviknytt var med på jomfruturen som eneste passasjer.

Den nye ruta går innom  Hommelvik Sjøside før den kjører ut på E6, gjennom Stavsjøfjelltunnelen og ender opp på Sveberg med kjøpesenter, skole, barnehager og idrettshall.

Men hvor var ordføreren, næringssjefen, korpset, flaggene, ballongene og de blide innbyggerne?

De var ikke på bussen – der var bare undertegnede og sjåføren Aden Abdullahi fra Nettbuss. Malviknytt fikk en hyggelig busstur og prat med Aden, som kunne fortelle at han trives bak bussrattet.

Tomme seter og holdeplasser på jomfruturen til det nye lokalbusstilbudet i Malvik.
Tomme seter og holdeplasser på jomfruturen til det nye lokalbusstilbudet i Malvik.

– Jeg har kjørt buss siden i april og kjører alt fra lokalbusser og skoleruter til vanlig rutebuss, forteller Aden Abdullahi som bor på Stjørdal.

– Det er mange trivelige folk som tar bussen, så det er en fin jobb.

Endelig et busstilbud

Vel framme på Malvik Senter møter vi senterleder Øyvind Slotterøy som er svært fornøyd med at det endelig har blitt ett lokalbusstilbud i området.

Senterlederen ved MalvikSenter Øyvind Slotterøy håper publikum vil benytte seg av den nye lokalbussen.
Senterlederen ved MalvikSenter Øyvind Slotterøy håper publikum vil benytte seg av den nye lokalbussen.

– Dette har vi jo ventet lenge på, så nå håper vi folk vil benytte seg av tilbudet og ta bussen opp hit til Malvik Senteret hvor busstoppen ligger rett ved innkjøringa, sier Slotterøy.

Turen tar ca 12-13 minutter fra Hommelvik og prisen hvis man betaler kontant er kr 50,- (barn/honnør 25,-) bruker man andre betalingsformer som t-kort eller AtB-mobillett blir det enda rimeligere.

Lokalbussen har flere avganger i løpet av dagen og går både fra Vikhammer, Hommelvik og Sveberg.

Fullstendig rutetabell for lokalbussen finner du her