Populær pizza på Pæra

Cafe pæra på Midtsandtangen har nå gått til anskaffelse av en vedfyrt pizzaovn for å styrke tilbudet til sine kunder ytterligere. Og det har vært populært!

– Jeg har hatt ideen lenge, men slike ovner har vært ganske dyre i innkjøp men til slutt kom jeg over en veldig pent brukt som vi kjøpte, forteller Sarmad Al-saffar som er driver av cafe Pæra.

– Her fyrer vi opp med bjørkeved og får ovnen opp i 300-350 grader før vi steker pizza.

– Den gode røyklukta blander seg med lukta av nystekt pizza, det har vært en suksess fra første dag, forteller Sarmad.

– Dette er et tilbud som gjelder bare i helgene da pizzastekingen foregår utendørs og det krever at man er minst to på jobb, noe det ikke er trafikk til midt i uka.

– Det er tre ulike smaker på menyen forteller Sarmad, som kan reklamere med Tacopizza, Ost og kjøttdeigpizza og Mozzarellapizza til sultne gjester på Midtsandtangen.

Avhenger av været

Cafe Pæra er veldig avhengig av været. Er det regn og surt, slik som det til tider har vært i sommer er besøket lik null. På godværsdager som i helga er det nesten ikke parkeringsplasser å oppdrive.

– Vi har åpent hver dag fra 11 – 17, men er deg godt vær og mye folk holder vi åpent litt lengre utpå kveldene, sier Sarmad mens Mozzarellapizzaen godgjør seg i nesten 300 graders varme.

– Pizzaene består av kun økologiske råvarer, bunnen er lagd av 100 % rent spelt mel og all toppingen er også økologisk, sier han.

Det tar bare ett par minutter så er pizzaen ferdig. Sarmad deler den i fire og ber oss på en prøvesmak.

Dommen er at på Pæra får du en velsmakende og nydelig pizza for kr 45,-, den alene er verdt turen innom.