Håper vi kan legge mobbesaken bak oss

Arve Mattson og familien har opplevd en enorm støtte og forståelse etter at han gikk ut offentlig med historien om barnebarnet som grudde seg til skolestart på grunn av mobbing.

Mandag starter ett nytt skoleår og Arve Mattson håper nå situasjonen roer seg.

– Vi har hatt en god dialog med Vikhammer Ungdomsskole hvor vi føler at vi blir hørt, sier Arve.

– Uken som kommer vil bli avgjørende på mange måter og vi håper nå at ting nå blir bedre og at vi kan gå videre og legge denne saken bak oss.

– Vi er i alle fall ikke interessert i å følge etter de som står bak mobbingen. Vi vil alles beste og håper det hele kan bli historie, sier Arve Mattson.

Arve Mattson og familien har vært svært kritisk til Vikhammer skole som de mener ikke har gjort nok for å stoppe og forhindre mobbingen av hans barnebarn. Siste skoleår har barnebarnet hatt stort fravær og har grudd seg til det nye skoleåret begynner.

At mobbingen har fortsatt gjennom sommeren og utenfor skolegården bekymrer Arve Mattson og familien som føler skolen ikke har tatt problemet på alvor.

Oppfordrer til positive tanker

Rektor ved Vikhammer skole, Helle Vollan, kan ikke uttale seg om den konkrete saken.

– Vi kan ikke uttale oss om enkeltsaker, men vi følger kommunens mobbeplan og setter inn de tiltak og resurser som trengs, sier hun.

– Familien reagerer på at skolen ikke har gjort nok i denne saken?

– Det er en opplevelse familien har og det er ikke unaturlig at besteforeldre er bekymret, men dessverre er ikke de en direkte part i saken, sier Vollan.

Hun bekrefter at skolen kjenner til den konkrete saken og at de har hatt befatning med familien om dette.

– Ved inngangen til ett nytt skoleår oppfordrer jeg alle til å tenke positivt, sier rektor ved Vikhammer skole Helle Vollan.

Les: Massiv støtte mot mobbing

Les: Skolen må gripe inn mot mobbing