Churchild på Nygaardsvold museum

Marvin Wiseth, anglofil, Churchill-entusiast og tidligere ordfører i Trondheim kommer til Johan Nygaardsvold museum i Hommelvik for å holde foredrag om den eksentriske statsministeren fra Storbritannia.

Foredraget er onsdag 19.august kl 19:00, er åpent for alle og det er gratis inngang, heter det i pressemeldinga fra arrangøren Malvik Høyre.

– Johan Nygaardsvold og Winston Churchill var som kjent statsministere i sine respektive land under 2. verdenskrig, men de møttes relativt sjeldent.

– Uansett ser vi et godt poeng i at Churchills historie framføres i nettopp «Gubbens» eget museum, sier Kjell Dahle i Malvik Høyre.

Marvin Wiseth, Trondheims mangeårige og meget populære Høyre-ordfører, er kjent for dyp kunnskap om London by generelt og Winston Churchills historie spesielt.

I forbindelse med 70 års-markeringen av freden etter 2.verdenskrig, uttalte Marvin Wiseth til NRK-kultur, at han syntes Winston Churcill ikke har fått den oppmerksomheten han fortjener, og han var vestens redningsmann når det så som mørkest ut i 1940.