Massiv støtte mot mobbing

Etter at Arve Mattson på Vikhammer før helga gikk ut og publiserte en historie om mobbing av hans barnebarn som har vært elev ved Vikhammer skole, har han og familien opplevd å få massiv støtte. Det har strømmet på med støtteerklæringer på facebook og private meldinger.

– Jeg vil takke for all støtte vi har fått, det gir oss mot til å stå på videre og tro på at det var riktig å bringe temaet på banen, sier Arve Mattson.

Se: Skolen må gripe inn mot mobbing

Mye støtte

Lørdag publiserte han noen tanker om saken via et innlegg på facebook.

– Det er tydelig at det griper oss langt inn i hjerterota. Det ser jeg på alle reaksjoner som kommer til Malviknytt og på min facebookside og spesielt på den delen som er min private.

– Jeg håper at alle foreldre og besteforeldre tar en god og alvorsfyldt prat med sine barn og barnebarn. Det vil si, orienterer dem om hvor alvorlig og skadelig det er å mobbe, skriver Arve.

– Etter mange år i arbeidslivet har jeg opplevd mobbing på arbeidsplasser jeg har arbeidet og det har sikkert mange av dere som leser dette også opplevd. Dette handler ikke om barnestreker. Barna lærer av det vi voksne gjør og noen av oss mobber arbeidskollegaer.

– Poenget mitt er at når voksne blir utsatt for mobbing så blir de ofte sykemeldt og blir tilbudt profesjonell hjelp fra samfunnet. Arbeidsgiver tar selv tak i saken og gir muntlig advarsel og deretter skriftlig advarsel. Hvis det ikke da blir bedre så får mobberen sparken. Eller i beste fall omplassert i bedriften, skriver han.

– I en sak som denne så vil det da være spørsmål om hvem som eventuelt må skifte skole, avslutter han sitt innlegg som mange har kommentert med støtteerklæringer.

Arve Mattson får mye støtte for å ta opp mobbespørsmål offentlig.
Arve Mattson får mye støtte på facebook

Overvåkningskamera

Arve Mattson sitt barnebarn ble angrepet av noen ungdommer og mobbet på Vikhammer senter for kort tid tilbake. Heldigvis ble episoden avverget av en kunde i butikken.

– Vi ønsker gjerne å få kontakt med denne personen, sier Arve Mattson, og ville ha satt pris på om vedkommende tok kontakt.

– I følge opplysninger jeg har fått, skal episoden være fanget opp av ett overvåkningskamera og de innvolverte skal være identifisert. Det skal jeg følge opp til uka, sier han.

– Nå håper vi at skolen følger opp saken og kommer opp med et opplegg som fungerer og at det blir slutt på mobbingen, sier Arve Mattson.