Kreativ dans for barn

For tredje år på rad drar Lena Marit Rønsberg fra Saksvik i gang dansekurs for barn på Saksvik skole. Påmeldingen har allerede startet til dansekursene som skal gå torsdager fra 3.september, for barn fra tre til seks år.

Kreativ dans

Lena Marit Rønsberg er utdannet lærer med fordypning i dans og drama. Hun har tatt tilleggsutdanning ved Laban Center for Movement and Dance i London og har jobbet som dramalærer i kulturskolen.

– Jeg driver med skapende dans hvor ungene kan leke seg fram til et eget uttrykk som de utforsker via bevegelse, forteller Lena Marit.

– Her er det prosessen som er det viktige, ikke nødvendigvis en forestilling.

– Vi følger ofte en historie eller vi drar på en ”reise”.  Da kan vi reise i en tidsmaskin, fly med et flygende teppe eller vi følger årstidene og opplever andre spennende ting underveis.

Alternativ trening

Den kreative dansen inneholder elementer fra tradisjonell ballett med balanse og kroppsbeherskelse. Barna utvikler kroppsbevissthet, dynamikk, rom og rytmeforståelse.

Hun synes det er ekstra gledelig at flere kommer tilbake på kursene år etter år, selv om de er veldig forsiktig i starten.

– Omsorg for andre og en god fellesfølelse er viktig for å skape trygghet i gruppa i starten, det bruker vi mye tid på.

– På dansekursene handler det om å skape trygghet for den enkelte i dansen, det er ingen konkurranse og ingenting er feil, poengterer hun.

Mye aktivitet

I tillegg til to grupper med barn som driver med kreativ dans, har Lena Marit Rønsberg  flere tilbud om aktiviteter.

– Jeg har også ei gruppe med barneballett for de mellom sju og ni år. Så har vi har jo fått ett nytt kulturhus i Hommelvik hvor det passer godt å ha dansegrupper sier hun, der håper vi å få til noe etter jul.

– Jeg jobber som yogainstruktør på Sport & Trim på Vikhammer. På oktober og november arrangerer vi to helgesamlinger. Den ene med Yoga for barn og den andre med Kreativ Dans for voksne og barn, sier Lena Marit Rønsberg.

Les mer om Lena Marit sine dansetilbud her