Har over 120 kjoler klare

Randi Stubban på Torp har sin egen kjolekolleksjon som hun selv designer og produserer fra sitt verksted midt i Malvik. Her skaper hun unike plagg med eget design som hun også selger via egen nettbutikk.

Randi er utdannet ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design i Bergen med stofftrykk som hovedfelt. Etter hvert har design og produksjon av kjoler blitt leveveien selv om hun har jobbet som lærer og bibliotekar innimellom.

Tango for tre

Helga 14. til 16. august er det klart for den årlige Rennebumartnan. Den omtales som en av Norges viktigste arenaer for salg og presentasjon av husflid og håndverk og en spennende markedsplass med 180 norske håndverkere, deres produkter. Rennebumartnan arrangeres for 30. gang i 2015

– Det er et kvalitetsstempel å få plass på Rennebumartnan så det gleder jeg meg til, selv om det er mye arbeid og lange dager både før og under selve martnan, sier Randi Stubban.

Nå har hun godt over 120 kjoler hengende ferdig som skal stilles ut og selges under de hektiske markedsdagene på Berkåk i Rennebu neste helg.

– Temaet i år er ”Tango for tre”, altså fokus på tre, trær og natur. Så da har jeg laget noen design spunnet rundt det temaet og det skal bli spennende å se hvordan det blir mottatt, sier Randi.

På en av kjolene har hun trykket en elg i solnedgang med ei sol som egentlig er ett snitt av en trestamme som viser årringene som en sol i motivet.

Elg i solnedgang (Design: Randi Stubban)
Elg i solnedgang (Design: Randi Stubban)

Kun én av hver

Hver kjole er unik og det skal mye til at Randi lager flere i samme design.

– Det hender jo at noen vil ha en lik kjole som de har sett noen andre har, men om det blir aktuelt så blir den ikke helt identisk, noen forskjeller vil det alltid være.

Inspirasjon finner hun over alt, men oftest når hun arbeider med en ide, som fort fører til en annen.

– Dess mer jeg jobber jo flere muligheter dukker det opp, men jeg kan la meg inspirere av en film, ei bok eller musikk jeg hører på radio. Det er mange ulike påvirninger og inntrykk som setter i gang de kreative prosessene forteller hun.

Selges via nett

– Jeg har en egen hjemmeside og bruker facebook aktivt i markedsføring. Tidligere hadde jeg kjoler for salg i noen butikker i Trondheim men nå har jeg kun nettbutikk og selger kjoler over hele landet.

Hun har ikke helt tellinga på hvor mange kjoler hun produserer i løpet av ett år, men tror at antallet ligger et sted mellom 300 – 400 stk. Prisene er fra tusen kroner og oppover til ett par tusen.

Nå er Randi Stubban klar til å møte kundene på Rennebumartnan og tar turen dit som en kombinasjon av jobb og ferietur.

– Det er jo veldig koselig å være på Rennebu, så i år har vi leid oss en hytte og skal kose oss mellom slagene i martnashallen, sier Randi Stubban.

Rennebumartnan foregår fredag 14. august kl. 11.00 – 19.00, lørdag 15. august kl. 10.00 -18.00 og søndag 16.august kl.10.00 -17.00, på Berkåk i Rennebu.