Malvik vil bli bedre

Malvik scorer bra i NHO sitt Kommune-NM med 105. plass nasjonalt og en hederlig tredjeplass i Sør-Trøndelag. Dette overrasker ikke daglig leder i Malvik Næringsutvikling, Ole Chr. Iversen.

– Nå har jeg ikke studert tallene inngående, men registrerer at vi er omtrent på samme nivå som tidligere år. Det som kjennetegner Malvik er knoppskytingen med mange nyetableringer over flere år.

– Malvik er en kommune med stort potensial for mange spennende virksomheter og aller mest spennende er det med alt som skjer framover, sier Ole Chr. Iversen som fra 1.september blir Malvik kommunes næringssjef.

De rette grepene

Han registrerer en vekst i næringsvirksomhetene både i Trondheim og Stjørdal noe som også merkes i Malvik.

– Vi har lenge snakket om Malvik kommune sin beliggenhet, men jeg er ikke sikker på at det er nok. Nå finnes det mange spennende næringsarealer langs E6, i Hommelvik og i Muruvik. Her er det mye på gang og mye vil nok skje i årene fremover også, hvis vi som kommune gjør de riktige grepene.

– Det blir spennende å se hvordan det blir hvis alle de som har planer både får og vil komme i gang med utvikling.

– Jeg har stor tro på framtida, sier han, og legger til at ting nok vi skje raskere enn det kan virke som når man leser og hører om ulike planer.

Vikhammer, Sveberg og Hommelvik

På Vikhammer jobbes det nå med en sentrumsplan.

– Der er det mye spennende på gang og det blir interessant å følge med hvilke valg for eksempel Jernbaneverket legger seg på, det vil jo få betydning for utviklingen på Vikhammer.

– Malvik har mye næringsareal tilgjengelig, i alle fall har vi nok i forhold til dagens etterspørsel. Det viktigste er at vi har riktige areal tilgjengelig for de som ønsker å etablere seg i Malvik.

– Fortsatt er det slik at Trondheim er førstevalget for de aller fleste og vi har Stjørdal som har vært flinke med tilrettelegging. Her tror jeg det blir viktig med et større regionalt samarbeid fra Melhus i sør til Stjørdal i nord.

– Som sagt, har jeg tro på framtida og NHO sitt Kommune NM viser at Malvik er på rett vei, sier daglig leder i Malvik næringsutvikling Ole Chr. Iversen.