På prøve med Carl Halck

Det er tirsdag kveld, og bare seks dager igjen til premiere. Orkesteret er i full gang, og på tunet myldrer det av aktører. Det er første gjennomkjøring med hester, og en spent atmosfære.

Styreleder i Karlslyst Musikkteater John Harald Brobak tar imot Malviknytts medarbeider på omvisning.

– Hvor mye forarbeid ligger det i en slik forestilling?

– Styret starta arbeidet med denne forestilliga allerede i august i fjor. Fra da av har det vært månedlige styremøter. Det er mye som skal på plass, blant annet jobbing med sponsorer, sier han.

Brobak er veldig godt fornøyd med næringslivets support.

– I februar startet prøvene med skuespillere, musikere og scene-jobbing. Den fantastiske dugnadsånden som hersker rundt Carl Halck er avgjørende for å få til ei såpass stor oppsetting, og Brobak nevner bl.a. byggingen av tribuner. Totalt er det ca 140 frivillige involvert, forteller han.

– Hvordan går billettsalget?

– Vi er fornøyde så langt, og regner med å være på budsjett når «dørene åpner», avslutter John H. Brobak før vi går videre rundt på tunet.

IMG_6228
John Harald Brobak er styreleder i Karlslyst Musikkteater

Lokale krefter.

Orkesteret virker å ha funnet tonen, og det består av lokale krefter fra Hommelvik og Stjørdal.

I pausen får jeg stoppet en travel Sindre Svedahl. I forestillingen er han kurer, til daglig kurer-er han pasienter ved St. Olavs Hospital.

– Hva er best med å delta som skuespiller her.

– Jeg har ikke så stor rolle, noe som gjør at jeg får med meg mye av forestillinga.  Jeg synes den er veldig fin. I tillegg er miljøet her veldig bra, godt samhold, og ikke minst er musikken flott, sier Sindre.

IMG_6243
Sindre Svedahl spiller Svensk kurer

For tredje året på rad er de samme døla-hestene med og skaper dramatikk på arenaen.  Kirsti Østgaard fra Hegra har godt lag med hingsten Nico. Arnfinn Gresseth holder hoppa Tena, og det er tydelig at hun synes hun har fått drømmerollen!

IMG_6252

Hovedrollen Carl Halck spilles av  Lars Eggen.

– Hvordan er det å være med som hovedperson?

– Nå spiller jeg oppsetting tre av tre.  Utfordringen er like stor hvert år, noe jeg trives med, sier Lars.

– Hvordan er utviklingen fra første oppsetting i 2011?

– Mye har skjedd musikalsk. Vi som skuespillere og sangere får hele tiden mere å bryne oss  på.  Det er spesielt at vi gir liv til ei sann historie, og stadig nye detaljer rundt Carl Halck´s liv blir avdekket, ikke minst takket være Torstein Fosmo´s iherdige arbeid.

Lars Eggen avslutter med at forestillingen 2013 var bra, og  går inn for at årets forestilling skal bli enda mer «spisset».

Lars Eggen øver sammen med Per Arild Lyng (t.v)
Lars Eggen øver sammen med Per Arild Lyng (t.v)