Steinar har flere roller i Elden

Steinar Brekkan, opprinnelig fra Saksvik, spiller for tiden i musikkspillet Elden på Røros hvor han opptrer i hele fire roller.

– Jeg ble med ved en ren tilfeldighet, da den eldste sønnen skulle være med som trommeslager i soldattroppen. Så i stedet for å sitte og vente kastet jeg meg uti det da de hadde behov for flere voksne i forestillingen, forteller Steinar som ikke hadde særlig mye teatererfaring fra før.

Steinar flyttet til Røros på slutten av 1990 tallet og har jobbet som ambulansesjåfør, nå i sommer har han skiftet jobb og er nå tilbake i sjåførlærergjerningen hvor han også driver opplæring av de som skal kjøre utrykningskjøretøy.

Travelt under forestilling

I tillegg til å bekle flere ulike roller i løpet av forestillingen har Steinar Brekkan også med alle sine fire sønner i oppsetningen.

– Ja alle fire er med, Vetle Mathias (15), Lasse Sebastian (13) og tvillingene Sander Kornelius og Balder Kristoffer (8). Det er en flott familiehobby og sommeren er uten fritidsproblemer med 10 forestillinger og 14 dagers prøvetid, forteller Steinar.

Selv har han svært hektiske perioder underveis i forestillingen.

– Det blir litt travelt innimellom, men det er bare gøy, forteller han. Jeg skifter kostyme sju ganger og regissøren måtte legge inn en sekvens der jeg får refs for å komme for sent til oppstilling. Da har jeg bare ett lite minutt på meg til å skifte klær så jeg løper inn på scenen bare halvvegs påkledd.

Norgesmester på sykkel

For den sportsinteresserte er Steinar Brekkan et kjent navn fra sykkelsporten for om lag 25-30 år siden. Da toppet han listene fra mange Norgesmesterskap på bane med flere gullmedaljer og norgesrekorder.

– Det ble en del NM-titler både som junior og senior på sykkelsetet ja, sier Steinar som er på vei tilbake i sykkelmiljøet, denne gang som foreldre og treningskompis til eldstesønnen Vetle Mathias som har fattet interesse for sykkelsporten.

Men nå om dagen er det kulturarbeideren Steinar og de fire sønnene det dreier seg om.

– Det er veldig artig å være med i dette miljøet, med mange trivelige og dyktige folk. Tilbakemeldingene fra publikum er også helt fantastiske, mange hyggelige meldinger og bilder har jeg mottatt fra kjentfolk som er i tribunen forteller Steinar.