Håkon Magnar Skogstad med konsert på Ringve søndag

Pianisten Håkon Magnar Skogstad fra Hommelvik presenterer klassisk pianomusikk som enten har oppstått i, eller blitt sterkt påvirket av krigstid på Ringve Museum søndag 26.juli.

I løpet av de siste 200 årene har verden opplevd to verdenskriger og et utall større og mindre kriger og væpnede konflikter. Det er ofte nettopp ut av de dypeste tragedier at stor kunst oppstår. Det finnes en stor mengde musikk med tilknytning til krigstid. I noen verk gir komponisten klart uttrykk for dette, men vi finner også andre stykker der den historiske konteksten gått mer eller mindre tapt, skriver ringve.no  på sin hjemmeside.

I denne konserten blir både kjente og ukjente stykker blir framført og presentert i et nytt lys gjennom historier og anekdoter fortalt av pianisten. Målet med konserten er å gi publikum nye og alternative innfallsvinkler til musikken slik at den kunstneriske opplevelsen blir mer levende. «Piano Music and War» var Håkon Magnar Skogstads avsluttende fordypningsprosjekt, samt eksamenskonsert da han tok sin utøvende mastergrad. Han har så langt holdt konserter i dette temaet i New York og Trondheim.

Vant lokal talentpris i 2009

Håkon Magnar Skogstad mottok i januar 2009 MalvikBladet og Sparebank1 Midt-Norges talentpris. Skogstad som var 20 år i 2009 hadde allerede da rukket å gjøre seg bemerket som pianist.

Han har spilt piano fra 5-årsalderen er klassisk utdannet pianist med en bred og allsidig bakgrunn. Han har så langt en omfattende karriere bak seg, både som solist og som kammermusiker i kritikerroste ensembler med konserter i hele Norge, i tillegg til USA, Argentina, Tyskland, Storbritannia og Sverige.

Håkon Magnar Skogstad har siden 2009 arbeidet som omviser og konsertpianist ved Ringve Museum

Les mer om konserten på Ringve her