Kortreiste turtips

Mange av oss liker å dra på tur, enten til reisemål langt unna, til varme strender, ukjente byer eller bare en tur i nærområdet her i Malvik.

Når vi bor her vi bor er det fristende å svare ja takk, begge deler, til spørsmålet om reisen skal gå utenlands eller i marka.

Glad i å reise

Med kort avstand til Trondheim Lufthavn Værnes er verden nærmere oss enn noen gang og mange av oss drar jevnlig på turer til inn og utland med fly. Men vi har mange flott turmuligheter i Malvik også, så opplevelsene kan være kortreiste om man vil.

008-234x300

Malviknytt presenterer nå en serie reisetips ført i penn av vår medarbeider Roger Strømsnes fra Vikhammer. Han er en reiseglad fyr som har besøkt mange steder i verden og som ser fordelene ved å bo i Malvik når man skal ut på tur.

– Jeg reiser en del og synes det er spennende å utforske nye steder og helst de med direktefly fra Værnes, forteller Roger som viser fram en knippe fotobøker han har laget fra turer rundt om i verden.

– Reisene har gått til Cuba, Riga, København og London, Polen, Tsjekkia, Østerrike og mange flere steder. Nå står Barcelona for tur, direkte fra Værnes og jeg gleder meg, sier Roger som alltid oppsøker Hard Rock Cafe på de stedene han reiser om den finnes der.

Malvik er også en turperle

Men det finne massevis av turperler i egen kommune også. Roger vandrer mye i marka med kamera og kaffe i sekken.

stavsjøen

– Det er jo helt fantastisk å få bo i et slikt land hvor vi kan begi oss ut i naturen og få frisk luft. Her i Malvik kan vi gå på kilometervis i skog og mark, ofte uten å møte på en eneste sjel. Langs stiene og veiene er det ofte et rikt dyreliv spennende planter og spor etter gammel bosetting.

– Så nå kommer du med ”reisebrev” fra Malvik og omegn?

– Ja det kan vi godt si, Malvik er ett flott turmål og omegnet er resten av verden, så dette blir spennende, sier Roger som ser fram til publiseringen av de første reisebrevene om ikke lenge.

– Vi legger ut linker til reportasjene på facebook og da kan leserne fritt få komme med sine tips som gjelder de ulike reisemålene eller tips til steder vi burde dratt. Tur og reiser er spennende sier Roger som også skal på rundreise til India senere i år.

Reisereportasjene vil presenteres under fanen «I-Malvik» her Malviknytt