Mer musikalmagi i august

Det er duket for mer musikalmagi i tunet på Karlslyst gård. Lars Eggen spiller igjen hovedrollen når musikalen Carl Halck settes opp for tredje gang, men denne gangen har han fått med seg noen nye og spennende navn på rollelisten.

For tredje gang

I løpet av fire sene augustkvelder for to år siden skapte musikalen Carl Halck magisk stemning i tunet på Karlslyst Gård. Med Lars Eggen i rollen som godseier Carl Halck, og flere lokale artister i bærende sangroller, ble den originalskrevne musikalen fremført for fire fulle hus. I august er det igjen klart for en ny runde med det musikalske dramaet om den ærgjerrige godseieren på Karlslyst gård. Nytt av året er at det i tillegg til Lars Eggen i hovedrollen som godseier Halck og Torstein Fosmo som husmannen Rasmus Roten, er hentet inn flere profesjonelle sangere til å bekle de andre hovedrollene i stykket.

Enkefru Holtermann vil i år spilles av Maria Nohr, mens hennes datter, Karoline Holtermann bekles av Sigrid Vetleseter Bøe. Disse forsterkningene vil bidra til å videre profesjonalisere og utvikle musikalen Carl Halck.

CH1

I rollene

Dette er Lars Eggen: Lars Eggen (f. 1984) kommer i fra Tylldalen i Østerdalen og skal sommeren 2015 spille rollen som godseier Carl Halck for tredje gang. Eggen har mastergrad i musikkdramatikk fra NTNU, men har også studert ved Conservatoria di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln. Eggen er allerede en godt etablert sanger og har tidligere sunget bl.a. Pappageno i Tryllefløyten, hovedrollen i Don Giovanni og Sacristano i Tosca men også taleroller som Njegus i Den Glade Enke. Etter endt utdanning har han jobbet for bl.a. Operaen i Kristiansund, Steinvikholm Musikkteater, Opera Nordfjord, TSO Drama m. fl. Eggen har mottatt stipender fra bl.a. Sine Butenschiøns Fond og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse og han har deltatt ved flere festivaler bl.a. Yo! Opera Festival i Utrecht og Olavsfestdagene i Trondheim.

Dette er Sigrid Vetleseter Bøe: Sigrid Vetleseter Bøe (f. 1989) er student ved Operahögskolan i Stockholm, men kommer fra Bøfjorden i Surnadal kommune. Hun har en bachelorgrad i utøvende musikk fra NTNU. Bøe startet som solist innen kirkemusikk, men har i den siste tida gjort mer opera enn kirkemusikk. I mars 2013 spilte hun hovedrollen som Herbjørg i B. P. Johansens «Pappapermisjon»-opera under Vinterfestspillene på Røros. I januar 2014 ble hun tildelt Shells musikkteaterstipend i forbindelse med Operafestukene i Kristiansund. Som musikalartist har Sigrid vært å se på scenen i «Lady Arbuthnott» på Sunndalsøra.

Dette er Maria Nohr: Maria Moen Nohr (f.1989) kommer fra Kjerringøy i Nordland. Hun har mastergrad i klassisk sang fra Musikkonservatoriet i Trondheim. Maria har vært med på flere oppsetninger ved operaen i Kristiansund og ved Opera Trøndelag. Sommeren 2013 gjorde Maria hovedrollen Lucie under Opera Trøndelags 20-årsjubileum av Olav Engelbregtsson og i 2015 gjorde hun rollen som Olga i Trondheim og Nordnorsk Symfoniorkesters produksjon av «Eugen Onegin».

Torstein Fosmo: Torstein Fosmo (f.1990) er fra Hommelvik i Sør-Trøndelag. Han studerer klassisk sang ved NTNU. Torstein er sanger, dirigent, komponist og aktiv revyamatør. Han er en av opphavsmennene bak musikalen Carl Halck. Aktiv i kulturlivet i Malvik, og ble tildelt Malvik kommunes kulturpris i 2012. Mottok også Malvik Bladets Talentpris i 2008. Torstein har vært med i flere av Opera Trøndelags oppsettinger, bl.a. i Tryllefløyten og Olav Engelbrektsson.

CH2

Musikalen Carl Halck

Bak musikalen Carl Halck står manusforfatter Rakel Sivertsen og komponistene Torstein Fosmo og Magnus Teigseth Morken. Alle tre fra Hommelvik. Musikalen, som er basert på faktiske hendelser, henter handling fra første halvdel av 1800-tallet. For å befeste sin stilling som storkar, trer Carl Halck ut av kong Carl Johans hær for å slå seg opp som forretningsmann på Karlslyst. Halck er ærgjerrig, stormannsgal og nådeløs i sine bestrebelser etter mer makt og rikdom. Samtidig blomster den skandaløse kjærlighetshistorien mellom den fattige husmannsgutten Rasmus og Halcks stedatter Karoline Marie Holtermann.

Bak det tilsynelatende fasjonable livet på Karlslyst foregår lyssky virksomhet, vold, trusler, utroskap og svik, og når forretningene slår feil og gjelden vokser seg skyhøy, vokser også Halcks desperasjon.

Musikalen gir publikum en tidsreise tilbake til en tid hvor Carl Johan regjerte over Norge og Sverige, til ei tid hvor forskjellene mellom fattig og rik var enorme. Dette er Carl Halcks tid, skriver Karlslyst Musikkteater i en pressemelding.