Bli med på søndagstur

Søndagstur er ett godt innarbeidet begrep her til lands. Et eksempel er gruppa Ut på tur i Malvik som arrangerer turer til ulike turmål på søndager.

Førstkommende søndag går turen til Sagfossen i Mostadmarka med oppmøte kl 12:00 bak Coop Extra i Hommelvik. Turen er ca 9 km tur retur og går etter veg.

Hver søndag

Are Georg Sarheim er initiativtaker til turgruppa som har holdt på i omtrent et år.

– Det startet for ett par år siden med at jeg ble kjent med noen på Stjørdal som drev med faste søndagsturer. Dette har vi ikke i Malvik tenkte jeg og dro i gang en gruppe på Facebook.

Der har gruppa snart 800 medlemmer og på sida kan man lese om alle turer som har vært og hvilke turer som det legges opp til framover.

– Vi er på tur nesten hver søndag og det er åpent for alle. På turene har vi med oss mat og drikke og vi avpasser tempoet etter både forholdene og hvem som er med på turen, forteller Sarheim.

– Antallet turgåere har variert i fra to til over 30, men gjennomsnittet ligger nok rundt en 9-10 som møtes for en trivelig søndagstur i hjemkommunen.

Historietime

Sarheim forteller at de pleier å informere om turmålet på facebooksida i forkant, både om turens lengde og i hvilket terreng turen er i. Litt historie om turmålet prøver han også og få med i turinformasjonen han legger ut på nett.

Søndag går turen til et område hvor det har vært sagbruksdrift. På et kart fra 1793 er det tegnet inn sag, men man antar at det har vært sagbruk der i lang tid før det.

– Søndag møtes vi i Hommelvik, bak Coop, kl 12:00 og kjører til Sneisen som er utgangspunkt for turen som er ca 9 km tur retur og denne gang går turen langs veg, sier Are Georg Sarheim.

God tur!