Krom og svidd gummi på 4.juli

Det var mye folk og mange amerikanske glis å se i Hommelvik sentrum når Amacarfolket markerte USA sin nasjonaldag med cruising i Hommelvik sentrum.

Ved Herredshuset vaiet det amerikanske flagget under det Norske og fra Cafe Rampa luktet det umiskjennelig nygrilla hamburgere.

Amerikanske biler stod som vanlig flott oppstilt i sommersola mens folk gikk rundt og betraktet og beundret den ene blankpolerte doningen etter den andre.

Svidd gummi

En og annen bilfører ble selvsagt fristet til å foreta en «burning» noe som avstedkom både jubel og applaus hos publikum.

Ikke alle var like heldige med sin «burn-out» les: KOM USKADD FRA «BURNING-ULYKKE»

Lukten av svidd gummi hang til tider tett i Hommelvikgatene men heldigvis ble ingen personer skadet av det som til tider kunne se hasardiøst ut.

Flere lot seg friste til en "burn-out"
Flere lot seg friste til en «burn-out»

Mange timer bak

Det og eie en veteranbil, en god gammel Amcar, er nok guttedrømmen for mange. Men det er en tidkrevende men artig hobby.

Bilentusiast Thore Wærdahl fra Trondheim står og ser på cruiserne ved siden av sin egen, så godt som strøkne, Chevrolet Bel-Air fra 1957.

– Jeg bruker å kjøre til Hommelvik hver 4.juli, sier han. Det er mange fine biler å se, men jeg har ingen favoritter, forteller Wærdahl, som får mange kommentarer og spørsmål om sin blålakkerte Chevrolet.

– Jeg kjøpte bilen fra USA i 1987 og har lagt ned mange timer for å holde den i presentabel stand, kan han fortelle.

Bilen bruker han for det meste til lokal kjøring på treff og stevner og en liten finværstur i ny og ne.

Thore Wærdahl med sin Bel-Air fra 1957.
Thore Wærdahl med sin Bel-Air fra 1957.