Night cruise 4.juli

Tradisjonen tro setter amcarentusiaster fra begge sider av fylkesgrensa hverandre i stevne på USAs nasjonaldag 4.juli. Møteplassen er Hommelvik sentrum hvor det tradisjonelt vrimlet av biler og folk langs gater og fortau denne kvelden.

For det meste går det stille og rolig for seg når en nesten endeløs kortesje med amerikanske biler cruiser gjennom Hommelvik 4.juli. Av og til har publikum opplevd at noen har vært for hard på gassen og foretatt en såkalt «burning».

Chevrolet, Ford, Dodge, Buick og Chrysler, alle varianter er å se, cupe, sedan, kabriolet, pickup, van og truck. Noen blankpolerte så det gnistrer, andre herlig ureparert og original. Noen fra 40 årene, mange fra 50 og 60, en del fra 70 og 80 årene, og faktisk en og annen moderne amcar.

De med seks, eller åttesylindret rekkemotor lager nok best lyd, mens de fra 50 tallet funkler best i kveldslyset.

Staselig front på en klassisk Amcar

De bilene som har flammelakkering, senkesett og åpent motorrom høster vanligvis mest bifall fra de yngste av publikum.

4.juli AMCARTREFF I HOMMELVIK (4)

For de bilinteresserte er dette rene julekvelden selv om en og annen sliten japaner med ventilkakk eller en knatrende tysker med frieksos forviller seg inn mellom de amerikanske flakene.