Magnus starter Tacopedia

Til høsten åpner restauranten Tacopedia med hommelvikingen Magnus Eggen Barstad som daglig leder. Tacopedia skal servere alle varianter av taco og planene er at dette skal bli en landsomfattende kjede.

På høy tid

– Vi satser på å åpne i månedsskifte august/september, sier Magnus Eggen Barstad, men det er under forutsetning av at alle tillatelser og lokalene og andre ting faller på plass.

Det var gründerne av den meksikanske restauranten Frida som tok kontakt med Magnus om ideen rundt Tacopedia.

– Jeg var i USA akkurat da og tok fort en kjapp runde for å se på lignende konsept der borte. De har jo komet mye lengre enn oss i Norge på dette med take-away og etter noen justeringer på den opprinnelige forretningsplanen satte vi i gang, forteller Magnus Eggen Barstad.

Nå jobber han og resten av gründerne for fullt med åpningen av Tacopedia på torvet i Trondheim. Restauranten vil holde til i de gamle lokalene til BN-Bank som eies av Dora AS hvor tidligere lokalpolitiker i Malvik, Geir Halmøy er medeier og daglig leder.

Landsomfattende kjede

I første omgang er målet og planen å servere de Trondheimske ganer taco i alle varianter.

– Norge er nok det landet i verden hvor det spises mest taco sammenlignet med folketallet, sier Magnus. Så vi tror Tacopedia kan nå veldig langt og at det etter hvert vil bli en landsomfattende kjede av Tacopedia med tiden.

Så nå havner du på kjøkkenet som meksikansk kokk?

– He he, nei det tar «Frida»-gjengen seg av, de er meget dyktige og profesjonelle innenfor sitt fag, men jeg er knallgod til å spise, så slik sett utfyller vi hverandre, sier Magnus Eggen Barstad.