Siste Sound of music i kveld

Når teppet går igjen og applausen har lagt seg for ensemblet i The Sound of Music på Trøndelag Teater i kveld har Ida Solberg Berg fra Vikhammer stått på scenen seks kvelder i uken siden premieren lørdag 21.mars.

Nå puster hun lettet men vemodig ut etter en hektisk vår som statist ved teateret.

– Det har vært kjempeartig og slitsomt på samme tid, sier Ida, som har vært i full jobb ved siden av.

Når vi treffer henne sitter hun og sminker seg før kveldens forestilling. Hun møter opp litt over en time før teppet går opp. Da skal hun sminke seg, varme opp stemmen og dobbeltsjekke at alle kostymer og klesskift er der de skal være. En liten prat med de andre statistene og skuespillerne blir det også tid til.

– Jeg har lært utrolig mye, blitt kjent med mange flott folk og fått nye venner, mange av dem blir venner for livet, sier hun.

Fem kostymeskift

I forestillingen spiller Ida nonne og er med i nonnekoret, hun har en liten rolle som dansende gjest og er i tillegg nazistvakt. Det betyr fem kostymeskift hver kveld.

– Jeg har ikke hatt det kjedelig, forestillingen går unna i et høyt tempo selv om den er 2 1/2 time lang. Nonnedrakten er det kostymet jeg har brukt mest og det bærer det etter hvert tydelig preg av, forteller hun.

Forestillingen har vært utsolgt i lang tid før finaleforestillingen og det har aldri vært aktuelt med ekstraforestillinger. Fra og med mandag er det tilbake til hverdagen igjen for den sangglade Ida fra Vikhammer.

Hvordan blir det å ikke skal dra på teateret hver kveld da?

– Det blir nok godt å være hjemme om kveldene, men jeg kommer helt sikkert til å savne det også, sier Ida.

Godt mottatt

Trøndelag Teater sin versjon av The Sound of Music har fått gjennomgående gode kritikker og har fått en strålende mottakelse hos publikum.

– Det har jo vært helt fantastisk å få være med på dette, det er bra sikkert. Det har vært stående applaus hver eneste kveld og fulle hus helt siden premieren i mars. Helt fantastisk – ikke mer å si om den saken, sier hun.

Fritidsproblemer har det ikke vært denne våren hos Ida Solberg Berg og ektemannen på Vikhammeråsen.

– Ungene er voksne så det har jo gått greit selv om det til tider har vært litt lange dager og sene kvelder, men det har bare vært en fornøyelse, fra start til slutt, forteller Ida.

Nye roller?

Men i starten på november går teppet opp for Nøtteknekkeren og Ida har hørt rykter om en audition i den anledning.

– Jaaaaaa, sier hun, og drar litt på ja-et, det hadde jo vært veldig artig da, og fått spille rollen som syngende rotte i den oppsetningen. Vi får se. Jeg regner med at vi må ha et ørlite familieråd om det skulle bli aktuelt, men det frister til gjentakelse. Absolutt! Sier Ida Solberg Berg før inspisienten varsler om at det er femten minutter igjen til forestilling.

Den siste med The Sound of Music, i denne omgang.

Ida Solberg Berg fra Vikhammer som nonne i The Sound of Music
Ida Solberg Berg fra Vikhammer som nonne i The Sound of Music