Åpner Stavsjøhytta

Tiuren jakt, hund og fiskeklubb og Malvik Fuglehundklubb innvier torsdag 25.juni sin lagshytte ved Stavsjøen. Der vil klubbene for de jakt, hund og fiskeinteresserte ha sine møter, kurs og åpne medlemskvelder og andre aktiviteter etter skoleferien.

– Nå gleder vi oss til å vise fram det vi skal drive med framover, sier Anne Jorid Bjørkli i Tiuren jakt, hund og fiskeklubb som er tilsluttet Norges Jeger og Fiskerforbund.

Drevet i åtte måneder.

Klubben ble stiftet 25.oktober i fjor og har jobbet med å få til et samlingssted på Stavsjøen de siste månedene. Tiuren jakt, hund og fiskeklubb har 130 medlemmer og Malvik Fuglehundklubb har 70. Mange av medlemmene har stilt opp for å få lokalene ved Stavsjøen i god og trivelig stand.

– Det har vært mange dugnadstimer for å pusse opp hytta som vi leier av kommunen. Vi har bygd ny terrasse og en ny stor fin benk som står plasser med flott utsikt over Stavsjøen, forteller Anne Jorid.

Hun vil benytte anledningen til å takke Malvik kommune, kulturkontoret v/Arve Renå og klubbens sponsorer for godt støtte i forbindelse med åpninga av lagshytta på Stavsjøen.

Stavsjøen ble nylig kåret som kommunens beste friluftsted i en uhøytidelig kåring på Malvik kommune sine nettsider.

Den unge Tiuren jakt, hund og fiskeklubb består av erfarne medlemmer som har mye kunnskap om jakt, fiske, hunder og friluftsliv. Denne kunnskapen ønsker de å dele med flere og vil arrangere ulike kurs og arrangementer utover året.

– Fiskeutvalget skal starte med fluefiskekurs og kurs i fluebinding på «Stavsjøhytta» i løpet av høsten og i samarbeid med Selbu JFF skal vi arrangere «Saue-ren-kurs» for hunder, forteller Anne Jorid Bjørkli.

Hun forteller at miljøet i klubben er meget bra og trivselsfaktoren høy. Tiuren jakt, hund og fiskeklubb og Malvik Fuglehundklubb samarbeider om jevnlige miljøkvelder med trening av hunder i bygda Sorte på Lånke.

Sosialt og familievennlig

Nå skal altså «Stavsjøhytta» innvies og tas i bruk. Hytta er betydelig oppusset og har blitt et trivelig lokale hvor alt ligger til rette for en aktiv og sosial sommersesong for medlemmene i de to klubbene.

De ønsker gjerne at ungdommer skal engasjere seg og oppdage hvor fin hobby natur, jakt og friluftsliv er og ønsker unge hjertelig velkommen.

– Torsdag 25.juni kl 19:00 er det åpent hus med saft, brus, kaffe og kaker, og alle jakt, hund og fiskeinteresserte er velkommen, fra hele kommunen, sier Anne Jorid Bjørkli.

Men ikke før er ferien omme i august starter de jakt og friluftinteresserte på igjen med flere aktiviteter.

– Vi i Tiuren jakt, hund og fiskeklubb ønsker å være en klubb hvor barn, ungdom og familier kan få utfoldet sin natur og friluftsinteresse så på slutten av sommeren er planen å ha en friluftsdag ved Stavsjøen med fisking, bålkaffe og sosialt samvær for hele familien og senere på ettersommeren arrangerer klubben en sjøfiskekonkurranse på Vikhammer.