Shortsdepresjon

Alle redaksjoner med respekt for seg selv publiserer en leder fra tid til annen. Den kan være om aktuelle tema som er på dagsorden, en verdenskrise, en ulykke eller noe innenfor politikken. (Eller som vi, en liten, smått ironisk, betraktning rundt sommerværet og bekledning)

Dette innlegget handler om noe de fleste er opptatt av, men som ingen kan gjøre noe med. Det stadig tilbakevendende temaet; været!

Hva med shorts?

Været er gjenstand for mye oppmerksomhet.

– Hadde det ikke vært for været, hadde vi ikke hatt noe å snakke om, sies det.

Vi kan tenke oss 1000-vis av tema for samtaler som ikke handler om været. Eller gjør det det? Dreier alt seg egentlig om været?

Det skrives mye om været, det skal være sikkert. Den ene dagen er overskriften «to dager med sol de neste 45 dagene» som igjen blir avløst av «Varmebølge, opp mot 30 grader neste uke».

Alt dette mens lavtrykkene står i kø fra alle himmelretninger, gradestokken kravler seg opp på tosifret middagstemperatur, men bare i lavere strøk. Opp i høyden, og ikke så veldig langt opp egentlig, er den nærmere 0 enn 10+, med snø og sludd i bagasjen. Ikke shortsføre.

Hva gjør så været med oss? For min del gjør det fint lite. Det er selvsagt trist at det ikke går an å sitte ute på denne årstiden hvor det nesten er lyst døgnet rundt med nydelige fargespill på himmelen. De gangene det ikke er overskyet vel og merke.

Jeg har ikke plen, det vil si, det er noen kvadratmeter i ei skråning bak boden, som har fått en heller stemoderlig behandling så langt i år. Den er beviset på at ting vokser selv med temperaturer som minner mer om februar enn om juni.

Det som plager meg mest med været som har vært er shortsen. Kortbuksa. Og ankelsokkene. Med ett stadig skifte mellom korte og lange bukser oppstår utfordringen med korte eller lange strømper.

Shorts med lange strømper ser ikke bra ut, langbukse med korte strømper er ubehagelig og ser heller ikke særlig smart ut etter min mening.

Matlaging utendørs er enn så lenge en aktivitet som hører fjoråret til. Det frister overhode ikke å grille ikledd fleecejakke, caps og buff, i shorts. Dessuten er det tomt for gass, noe jeg ikke har hatt motivasjon for å gjøre noe med enn så lenge.

Syklene er uberørt, fiskestanga har ikke vært i nærheten av vann på ett år, solbrillene støver ned og putene i putekassen… ja, jeg sier ikke mer.

Så været gjør vel noe med meg. Ubevisst regner jeg med?  Har nå økt hastigheten og datamengden på bredbånd og 3G og har fornyet Nettflix abonnementet, det går fint med shorts på stua.

Så når jeg leser værmeldinger på Yr, Storm, Pent, Fint, Vær, Uvær og hva de heter alle disse .no stedene – ser jeg etter shorts – ikke sol, ikke paraply, ikke skyer og regndråpesymbol.

Gi meg et Shorts-symbol!