Ønsker seg båttur

Ved dagtilbudet for yngre demente på Hommelvik Helsetun ønsker de seg så inderlig gjerne å få komme ut på båttur. Helst med muligheten for å dra opp en fisk eller flere, men aller viktigst er det å få komme ut på det våte element.

Omtrent sånn lyder bønnen eller ønsket om hjelp som de ved treffstedet har sendt ut via Malvik kommunens hjemmeside og facebookgruppe. Responsen har vært heller laber.

– Dessverre har vi ikke fått noe konkret tilbud ennå, kan aktivitets og kulturarbeider Guri Hamran fortelle.

Aktiv gjeng

Hun sier det er en rask og førlig gjeng på fem personer i alderen 55-70 år som har et høyt aktivitetsnivå som nå ønsker seg tur på bøljan blå.

– Vi er mye ute på tur, enten til fots i nærområdet eller vi tar bilen vår og drar på kafeer, museer og andre severdigheter, forteller hun.

– Vi har vært heldige med været i sommer, det har vært ganske brukbart på tirsdager, legger aktivitørlærling Julie Molden til. Hun ønsker også at de får en båt-tur eller to i sommer.

– Flere av brukerne har tidligere hatt båt selv og er glade i sjøen og i å fiske, så vi ønsker jo så gjerne å få dette til, sier Guri Hamran.

De har ikke flust med penger, men kan legge i noen kroner i drivstoff og ha med god mat og drikke til båteieren som kan ta dem med på tur.

Guri Hamran kan legge til at gruppa som møtes hver tirsdag også kan påta seg små lette oppdrag om noen har behov for litt hjelp.

Ta kontakt med Guri Hamran eller Julie Molden på Hommelvik Helsetun på tlf 73 97 22 74 eller mobil 476 84 316. De kan også kontaktes på e-post : guri.hamran@malvik.kommune.no

Fisketur

Så vakkert som dette kan det være i Hommelvik en sommerdag på fjorden.