Tradisjonsrikt gateløp i Hommelvik

Onsdag er det klart for det tradisjonsrike Trønder-Østløpet i Hommelvik sentrum. For mange er dette siste formtest før St.Olavsloppet senere i juni.

Trønder-Østløpet er et tradisjonsrikt gateløp i Hommelvik sentrum med traseer på 5 eller 10 lettløpte kilometer, hvor det er mulighet for å oppnå gode tider.
Arrangøren HIL Friidrett melder om at påmeldingen allerede er i gang og skjer elektronisk via EQ Timing. (se link nederst i saken)

Nytt av året er at Trønder-Østløpet nå deles inn i klasser. For de yngste deltakerne i alderen 10 – 19 år, er det fem klasser for jenter og gutter (kun 5 km). Seniorklassene (20 år til 85+) er det inndelt i 13 ulike årsklasser.

TrøndeØst-løpet er en overlevning som Hommelvik IL friidrettsavdelingen har fortsatt å arrangere siden overbygningsklubben Trønder-Øst ble avviklet for noen år tilbake. Traseen for 2015 er lik den for tidligere år og løypa går fra og til klubbhuset til Hommelvik IL i Nessvegen, like ved den nye friidrettsbanen på Øya.

Arrangørene HIL Friidrett har arbeidet med en ny trasé, men det var ikke tid nok for å få denne kontrollmålt før løpet går av stabelen nå i år.

Den nye traseen vil bli kontrollmålt så snart det lar seg gjøre, slik at i 2016 kan start og målgang foregå på Øya Stadion. Dette skriver HIL friidrett på Trønder-Østløpet sine nettsider.

Påmelding og info om Trønder-Østløpet her.