Karl Halck får fylkeskommunale penger

HOMMELVIK: Karlslyst Musikkteater får fylkeskommunale midler.

Musikalen om grunnleggeren av Karlslyst Gård i Hommelvik ligger an til å få 10.000 kroner i støtte etter at utvalg for Kultur, velferd og miljø i Sør-Trøndelag fylkeskommune har innstilt til fylkesutvalget at en bevilgning gies.

Karlslyst Musikkteater setter opp en to-akters musikal basert på historien om godseier Carl Halck på Karlslyst gård i Hommelvik. Stykket er således lokalhistorisk forankret, men har bred appell. Musikk og manus er lokalt produsert og alle rollene blir bekledt av sangere/skuespillerefra regionen. Prosjektet har vært viktig for Malvik som kulturkommune, og vi håper at stykket kan spre seg utover kommunegrensene og befeste seg regionalt med tiden, heter det i søknaden om fra musikkteateret. Karl Halck settes opp for tredje gang i år.